Skip to main content

Courtyard Hotel, Paris

Paris, Francë

Sistemi i rikuperimit të nxehtësisë VRV ofron komoditet me efikasitet në energji për klientët

Fleksibiliteti i sistemit të kondicionimit të ajrit Daikin VRV i ka dhënë mundësinë rrjetit të hoteleve prestigjioze Marriott të rinovojnë një ndërtesë të vjetër komerciale në qendër të Parisit. Konvertimi i hotelit të ri Courtyard Hotel i Marriott, i cili ndodhet përballë stacionit Gare de Lyon, është i pari për grupin ndërkombëtar dhe për vetë qytetin. I zhveshur deri në armaturë, duke mbajtur vetëm dyshemetë, procesi i rinovimit e ktheu kullën e mëparshme IGH të viteve 1970’ në një hotel modern që përshtatet në mënyrë të përkryer me lagjen mikse moderne dhe plot lëvizje që e rrethon.

Rezultat i një procesi dyvjeçar ndërtimor, hoteli i ri shtrihet në 19 kate që mbulojnë 11 500 metra katrorë dhe ka 249 dhoma. Një ndërtesë e veçantë që ndodhet në katin përdhes dhe katet e para përmban kuzhinën, një bar-restorant dhe një qendër konferencash, që ofron hapësira inovative pune me akses të përbashkët në teknologji dhe një sallë të përbashkët me ambiente kateringu, plus dhoma seminaresh që akomodojnë më shumë se 100 persona.

Projektuar nga Studios Architecture dhe realizuar nga Bouyges Construction si kontraktorin kryesor, planimetria dhe enterieri i kësaj kulle të lartë 60 kate paraqet një pamje dhe ndjesi moderne dhe të sofistikuar.

Teknologjia inovative VRV IV e Daikin ofron një zgjidhje për kontroll total të klimës që reflekton dizajnin progresiv të hotelit, duke minimizuar gjurmën e karbonit të ndërtesës duke përdorur energjinë e rinovueshme dhe duke ofruar fleksibilitet për t’u kujdesur për nevojat dhe preferencat individuale. Opsionet shumë fleksibël të konfigurimit duke përfshirë një dizajn të shkallëzueshëm dhe instalimin e lehtë e bënë teknologjinë VRV IV të Daikin zgjedhjen e preferuar për këtë projekt të madh dhe kompleks të konvertimit të ndërtesës.

Instalimi u krye nga Tempeol for Bouyges Energie. U instalua një total prej 28 njësish të jashtme për rikuperimin e nxehtësisë VRV IV, të përbëra nga 24 sisteme me tre tuba që u shërbejnë dhomave të klientëve dhe katër sisteme shtesë me dy tuba për të ofruar ngrohje dhe ajër të kondicionuar në hapësirat e përbashkëta në katin përdhes, duke përfshirë sallat e konferencave, hapësirat e co-working dhe bar-restorantin.

Për të qenë në përputhje me rregulloret urbanistike të qytetit, njësitë e jashtme VRV IV u vendosën në një sallë makinerish mbi hotel. Kjo ofron fshehjen e plotë të tyre, duke sjellë një zgjidhje që është e padukshme nga pjesa e jashtme e ndërtesës.

Një temperaturë fikse me vlerë të përcaktuar prej 23°C kursen energji dhe është e rregullueshme me +/- 3°C për t’u lejuar klientëve të kontrollojnë nivelet e komoditetit në dhomat e tyre.

Konvertimi i Courtyard shënon një bashkëpunim të suksesshëm mes rigjenerimit progresiv urban dhe teknologjisë fleksibël dhe të gatshme për të ardhmen, të rikuperimit të nxehtësisë VRV të Daikin.

Shumëllojshmëria e dizajnit të sistemit VRV IV mundëson lidhjen me një gamë të gjerë njësish të brendshme. Në hotelin e Marriott, njësitë e brendshme që u shërbejnë dhomave të gjumit përfshijnë një miks njësish muri të holla, njësish me tuba të fshehur slim dhe njësish tavani të ekspozuara, plus njësi me tuba me presion të mesëm. Kutitë e selektorit të degës të vendosura në tavane të varura në korridore që çojnë në dhomat e gjumit ofrojnë rikuperim të nxehtësisë me kursim energjie, që lejon ngrohje dhe ftohje të njëkohshme, në mënyrë që klientët e hotelit të mund të kontrollojnë vetë nivelet e tyre të komoditetit në dhomat e tyre.

Aspekti i rikuperimit të nxehtësisë i sistemit VRV ripërdor nxehtësinë nga dhomat për prodhimin me efikasitet në energji të ujit të ngrohtë dhe për të ngrohur zonat e tjera të ndërtesës. Teknologjia unike me tre tuba e sistemit të rikuperimit të nxehtësisë IV të Daikin rrit efikasitetin e nxehtësisë gjatë rikuperimit të nxehtësisë VRV. Tubat e dedikuar i mundësojnë sistemit që të rikuperojë nxehtësi në temperatura më të ulëta kondensimi se zgjidhjet e tjera të disponueshme. Shkëmbyesi i nxehtësisë është i optimizuar për funksionim në regjim të kombinuar dhe është projektuar për të ofruar efikasitetin më të lartë sezonal.

Njësitë VRV janë të integruara brenda një sistemi qendror Building Energy Management System (BEMS), përmes një

protokolli BACnet. Për të kursyer energji, temperaturat e dhomës qëndrojnë në një temperaturë fikse 23°C, të ndryshueshme me +/- 3°C për t’iu përshtatur preferencave të klientëve. Njësitë me tuba vazhdojnë të punojnë edhe kur dhoma e gjumit nuk ka njeri brenda. Hyrja në secilën dhomë është e pajisur me një sistem me kontakt, që aktivizohet përmes një çelësi me kartë për dhomën, që së bashku me një sensor pranie ndihmon në rregullimin e vlerave të përcaktuara të njësisë.

Një telekomandë e integruar lejon që teknikët e sistemit t’i menaxhojnë sistemet nga smartfonët ose tabletët e tyre. Në rastin e një keqfunksionimi në një njësi ngrohjeje/ftohjeje, BEMS lëshon një sinjal në formën e një kodi defekti. Një panel kontrolli VRV në sallën e makinerive ofron akses më të detajuar mbi natyrën dhe shkakun e defektit të identifikuar, duke bërë të mundur që problemet të zgjidhen me shpejtësi dhe në mënyrë efikase.

Secila dhomë është e pajisur me një sistem me kontakt që aktivizohet përmes një çelësi me kartë, që së bashku me një sensor pranie ndihmon në rregullimin e vlerave të përcaktuara të njësisë.

Njësitë e jashtme VRV IV ndodhen në një sallë makinerish mbi hotel, duke ofruar një zgjidhje diskrete nga ana vizuale.

Sistemet VRV me 2 tuba ofrojnë kontroll lokal të klimës brenda hapësirave të përbashkëta në zonat në katin e parë, të tilla si bar-restoranti i hotelit.

Mësoni më shumë

Rastet tona të tjera