Skip to main content

Rreth Daikin

Ajri është i pazëvendësueshëm për ekzistencën tonë dhe roli ynë në mbrojtjen e tij vazhdon të zgjerohet.

"Synojmë rritje ekologjike dhe shoqëri ekologjike përmes forcës teknologjike dhe burimeve njerëzore të jashtëzakonshme"

- Masanori Togawa, President dhe Drejtor Ekzekutiv, Daikin Industries, Ltd.

Ajri është i pazëvendësueshëm për ekzistencën tonë dhe roli ynë në mbrojtjen e tij vazhdon të zgjerohet. Që prej vitit 1924, ne jemi përkushtuar me një pasion të pashoq për të mposhtur sfidat e ajrit gjithnjë në ndryshim për t'u bërë prodhuesi lider i pajisjeve të ajrit të kondicionuar. Duke shfrytëzuar teknologjinë tonë inovative, ne ofrojmë produkte me cilësi të lartë dhe zgjidhje sistemesh për të krijuar mjedise të brendshme komode dhe ekologjike për të gjithë njerëzit dhe rajonet e botës.

Ky është dhe do të jetë gjithmonë misioni i Daikin.

Premtimi ynë:

Për konsumatorët dhe bizneset që mendojnë në mënyrë progresive, Daikin është partneri i zgjidhjeve të qëndrueshme klimatike nga A në Zh i cili siguron komoditetin e klientëve tanë me qetësi për mendjen sepse Daikin ka qenë gjithmonë një pararendës i besueshëm në inovacion.

4 vlerat tona kryesore janë Komoditeti - Besueshmëria - Qëndrueshmëria - Njeriu

Daikin Europe N.V.

Si filial i zotëruar plotësisht nga Daikin Industries Limited, Daikin Europe N.V. (DENV) përfaqëson administrimin, zhvillimin, montimin dhe shitjet e Daikin në Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë. Me seli në Ostend, Belgjikë, fabrikat tona evropiane të prodhimit shtrihen deri në Plzen dhe Brno, në Republikën Çeke, Güglingen, Gjermani dhe Hendek, Turqi.

Sot, Daikin Europe Group është krenar për një rrjet të fuqishëm shitjesh me 24 kompani partnere, 5 degë dhe një rrjet të tërë shpërndarësish të pavarur dhe kontaktesh për shitje në më shumë se 50 vende në mbarë Evropën, Lindjen e Mesme dhe Afrikën (EMEA).

Fabrikat tona evropiane në një vështrim të shpejtë

Daikin Europe NV shkurtimisht

10 637
Punonjës

3464,7 milionë
€ xhiro kons.
Viti Fiskal 2020

413,8 milionë
€ fitim operacional kons.
​Viti Fiskal 2020

Numrat grafikë vjetorë të Daikin

Daikin Europe N.V. - Pasqyrat e konsoliduara financiare
(në milionë euro)

20202019201820172016
Shitjet neto34553381282425162362
Rezultati operacional243138205184190
Fitimi përpara taksave229131185177179
Të ardhurat neto17899147130139
Totali i aseteve31102944307118191853
Totali i kapitalit15021370130412031071
Punonjës1063710630824574796974

* Daikin Turkey & ServiceNed B.V. 15 muaj

** Daikin Airconditioning Central Europe Group & ROTEX Heating Systems Group 15 muaj

*** McQuay Hellas S.A. Rotex Italy 15 muajEtapat e Daikin

2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1995 | 1994 | 1993 | 1992 | 1991 | 1990 | 1989 | 1988 | 1987 | 1985 | 1984 | 1983 | 1982 | 1981 | 1980 | 1978 | 1976 | 1975 | 1974 | 1973 | 1972 | 1970 | 1969 | 1967 | 1966 | 1964 | 1963 | 1960 | 1958 | 1957 | 1953 | 1952 | 1951 | 1941 | 1938 | 1937 | 1936 | 1935 | 1934 | 1933 | 1929 | 1924 |

2018

 • Blerja e AHT, një kompani austriake e specializuar në kasat frigoriferike për supermarkete dhe është një aktor kryesor në tregun komercial të ftohjes në Evropë.
 • Blerja e Recair Indutrade Group që do të bëhet zyra e shitjeve finlandeze (DEFO) në mënyrë që të forcojë pozicionin e Daikin në tregun skandinav.
 • Blerja e distributorit norvegjez Friganor AS. Në Norvegji është krijuar një degë e re, DANO.

2017

 • Blerja e TEWIS.
 • “Sistemi i retrofitimit të kompresorit VRV”, një shërbim mirëmbajtjeje që zvogëlon përdorimin e energjisë në mënyrë të konsiderueshme në pajisjet ekzistuese të kondicionimit të ajrit në ndërtesa merr “Çmimin e Ministrit të Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë” nga Ministria e Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë (METI), çmimi më i lartë për ruajtjen e energjisë.
 • Shitjet totale të kondicionerëve duke përdorur HFC-32 (R32), një agjent ftohës me potencial të ulët të ngrohjes globale (GWP), arrin 10 milionë njësi në më shumë se 50 konte.
 • Hapet në Teksas, SHBA, Daikin Texas Technology Park, fabrika më e madhe e prodhimit të kondicionerëve në tregun e Daikin në Amerikën e Veriut.
 • Themelohet DK-Power, Ltd, një degë e Daikin Industries, Ltd., e cila gjeneron energji nëpërmjet mikro-sistemit gjenerues të energjisë hidroelektrike.
 • Daikin blen Airmaster Corporation Pty Ltd, një kompani lider në Australi në fushat e shërbimit dhe zgjidhjeve për pajisjet e ajrit të kondicionuar.
 • Daikin dhe Universiteti Osaka lidhin një marrëveshje gjithëpërfshirëse bashkëpunimi që synon krijimin e inovacionit duke kombinuar ekspertizën e HVAC dhe fushën AI/IoT.
 • Themelohet Daikin Chemical Southeast Asia Co., Ltd.
 • Daikin blen Heroflon SpA, një prodhues italian të komponimeve të fluoropolimerëve.
 • Hidhet në treg “Risora”, një kondicioner rezidencial me montim në mur dhe “Cocotas”, një kondicioner i tipit me shumë kaseta për hapësira të vogla për të përmbushur grupin e ndryshëm të nevojave në mjediset e jetesës.
 • Daikin prezanton “Kolegjin e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimeve Daikin”, një program trajnimi për të siguruar ekspertë të AI/IoT.

2016

 • Prezantohet gama e produkteve Bluevolution, që përfshin aplikime ajri rezidenciale dhe të lehta komerciale, si dhe kasetën me qarkullim në të gjitha anët. Të gjitha sistemet janë të pajisura me agjentin ftohës revolucionar R-32.
 • Blihet prodhuesi italian i ftohjes frigoriferike komerciale, Zanotti.
 • Themelohet Daikin Air Conditioning Egypt (DAE).
 • Blihet Flanders Holdings LLC, prodhuesi i filtrave të ajrit në SHBA.
 • Shfaqet në Umeda, Osaka, tabela gjigante “Dai Pichon-kun”.
 • Jepet certifikimi i klasit më të lartë të “Eruboshi” me zbatimin e Ligjit për Promovimin e Pjesëmarrjes dhe Avancimit të Grave në Vendin e Punës.
 • Themelohet Daikin Airconditioning New Zealand Ltd.
 • Blihet Dinair AB, një prodhues i filtrave të ajrit në Suedi.

2015

 • Ofrohet akses mbarëbotëror dhe falas në patentat për pajisjet për përdorimin e agjentit ftohës të gjeneratës së ardhshme R-32.
 • Goodman krijon një bazë të re në shtetin amerikan të Teksasit.
 • Blihet biznesi i agjentëve ftohës në Evropë nga grupi kryesor kimik Solvay S.A.
 • Asistencë teknike për Tajlandën për agjentin ftohësin të gjeneratës tjetër R-32.
 • Publikohet “Historia nëntëdhjetë vjeçare e kompanisë”.
 • Shtëpia e Bardhë vlerëson kondicionerin dhe prodhuesin kimik Daikin për angazhimin për zvogëlimin e emetimeve të gazeve serë.
 • Përfundon “Qendra e Teknologjisë dhe Inovacionit”.
 • Publikohet politika e tij dhe veprimet gjithëpërfshirëse mbi ndikimin mjedisor të agjentëve ftohës.

2014

 • Prezantohet zgjidhja e klasit botëror për rikuperimin e nxehtësisë VRV IV.
 • Themelohet McQuay si Daikin Applied Europe (DAE), për të forcuar identitetin e markës Daikin dhe për të konsoliduar lidershipin në tregun e HVAC-R.
 • Fillon pjesëmarrja për “Projektin e Komunitetit Smart në Zonën e Gjerë të Mançesterit, MB”.
 • Daikin paraqet ekspozitën e vet të parë në festivalin global të dizajnit “Fuori Salone”.
 • Prezantohet projekti “Pyjet për Ajrin” si një kontribut social i Daikin që feston 90 vjetorin e themelimit të tij.
 • Arrin prodhimi i 10 milionë kondicionerëve të paketuar.
 • Prezantohet Seria VRV X, e cila përmirëson ndjeshëm efikasitetin e funksionimit gjatë gjithë vitit.
 • CDP përzgjedh Daikin Industries si një Lider të Performancës Klimatike.
 • Fillon testimi në terren për prodhimin e energjisë mikro-hidrike për tubacionet e ujit në Nanto-shi, Toyama.
 • Programi i edukimit mjedisor të Daikin fiton çmimin për përsosmëri në Career Education Awards të sponsorizuar nga METI.

2013

 • Festohet 40-vjetori i fabrikës së parë DENV në Ostend, Belgjikë.
 • Themelohet Daikin Air Conditioning Saudi Arabia, si joint-venture me RIRAC.
 • Prezantohet gama e produkteve Ururu Sarara, sistemi i parë evropian i pompave të nxehtësisë ajër-ajër me agjentin ftohës R-32.
 • Zgjerohet përdorimi i agjentit ftohës R-32 në Indi.
 • Kondicioneri rezidencial Urusara 7 merr çmime të ndryshme duke përfshirë një “Çmim Kryeministror” të Edicionit të 5-të të Çmimeve të Monodzukuri Nippon për inxhinieri të shkëlqyer, një “Çmim të Ministrit të Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë”, të Çmimit të Madh të Ruajtjes së Energjisë për pajisjet me ruajtje të shkëlqyer të energjisë, dhe një Çmim Red Dot Design.
 • Daikin hap një shesh të ri zgjidhjesh Fuha: Osaka.
 • Lidhet një marrëveshje me Universitetin e Kiotos për një partneritet gjithëpërfshirës me qëllim krijimin e një vlere të re shoqërore duke integruar artet dhe shkencat.
 • Blihet TSP, një shpërndarës kryesor i pajisjeve komerciale HVAC në Indonezi.
 • Hidhet në treg Clear Force Z, një purifikues ajri që përdor teknologjinë Streamer dhe ka funksione lagështuese dhe dehumidifikuese që kontrollojnë automatikisht lagështinë e dhomës.
 • Hidhet në treg kondicioneri “FIVE STAR ZEAS” për dyqane dhe zyra që është kondicioneri i parë komercial që përdor agjentin ftohës R-32.
 • Themelohet Daikin Asahikawa Laboratory me qëllim të zgjerimit të biznesit të sistemit të ngrohjes dhe furnizimit me ujë të nxehtë.

2012

 • Hidhet në treg seria ZEAS që paraqet “shkëmbyesin e nxehtësisë me mikrokanale” të parë në botë plotësisht me alumin.
 • Hidhet në treg RakuAir, kondicioneri i parë rezidencial në Japoni që përdor psikologjinë e dizajnit në zhvillim.
 • Daikin miratohet nga METI si Menaxher për të Promovuar Prezantimin e një Sistemi të Menaxhimit të Energjisë (grumbulluesi BEMS).
 • PT. Themelohet Daikin Airconditioning Indonesia si kompani shitëse e sistemit të ajrit të kondicionuar.
 • Goodman, kompania më e madhe amerikane rezidenciale unitare është fituar për të ndërtuar një bazë të fortë për pozicionimin e Daikin si kompania lider në tregun global të kondicionerëve.
 • Hidhet në treg “Urusara 7”, që paraqet miratimin e parë në botë të agjent ftohës R-32 të gjeneratës së ardhshme në një kondicioner rezidencial.
 • Themelohet Daikin-Sauer-Danfoss Ltd., e cila kryen të gjitha aktivitetet e zhvillimit të produktit, prodhimit dhe shitjes së pajisjeve hidraulike me naftë që përdoren në makineritë e ndërtimit.
 • Hidhet në treg DESICA HOME AIR, një njësi kontrolli për përdorim rezidencial për lagështinë dhe ventilimin e një ndërtese të tërë.

2011

 • Blihet prodhuesi turk i sistemeve të ngrohjes dhe kondicionimit të ajrit, Airfel.
 • Themelohet Qendra Evropiane e Zhvillimit (EDC).
 • Merret certifikimi si Operator i Autorizuar Ekonomik (AEO), që njeh angazhimin tonë për një tregti të BE-së të ndershme dhe të përgjegjshme.
 • Filialet e shitjeve të kondicionerëve në Japoni riorganizohen për të krijuar një degë të specializuar në shitjet për shitësit me pakicë në tregun e gjerë.
 • Formohet Ekipi i Anketave i Daikin Air, i cili verifikon shqetësimet e thjeshta të klientit.
 • Hidhet në treg kontrolluesi me kursim të energjisë Miharimo dhe kontrolluesi i kohës së gjumit Soine.
 • DESICA, njësia e trajtimit të ajrit për përdorim komercial për kontrollin e lagështisë, fiton Çmimin e Shpikjes së Ministrit të Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë në Vlerësimin Kombëtar për Shpikjet
 • Lidhet marrëveshje me Fondacionin Shiretoko Nature dhe Qytetet e Shari dhe Rausu për të mbështetur mbrojtjen e mjedisit në Gadishullin Shiretoko
 • Daikin bëhet kompania e parë japoneze që merr “Çmimin e Punëdhënësit më të Mirë për Punonjësit mbi 50 vjeç” nga AARP (ish-Shoqata Amerikane e Personave në Pension).
 • Hidhet në treg njësia e ftohjes së kontejnerëve detarë ZESTIA.
 • Daikin hap një shesh të ri zgjidhjesh Fuha: Tokio.
 • Themelohet Daikin Air Conditioning (Suzhou) Co, Ltd në Suzhou të Kinës si baza më e madhe e prodhimit të Daikin për pajisjet e kondicionimit të ajrit.
 • Shërbimit “VRV Energy-Saving Tuning” i jepet Çmimi për produktet ekologjike.

2010

 • Ndërmarrja e përbashkët Daikin/Arkema fillon prodhimin e agjentit të ri ftohës në Kinë.
 • Tre filiale vendore të shitjeve të makinerive Oil Hydraulic integrohen në “Daikin Hydraulic Engineering Co, LTD”.
 • Daikin dhe Nippon Valqua formojnë një aleancë kapitale për biznesin e fluoropolimerëve në Kinë.

Prezantohet

 • Daikin Altherma Flex Type për pallate dhe ndërtesa kolektive.
 • Nexura, një njësi elegante për ngrohje dhe ftohje me një panel të përparmë rrezatues për komoditet optimal.
 • Kondicioneri i llojit me inverter me kursim të energjisë Eco-ZEAS80.
 • Purifikuesi i ajrit për përdorim komercial i pajisur me Flash Streamer.

Blihet

 • McQuay Hellas (Greqi).

Zhvillohet

 • Një projekt ndërkombëtar për të projektuar ndërtesa me energji net-zero në Gjermani.

Merret

 • Certifikata ndërkombëtare Occupational Health and Safety Assessment Series (OHSAS) 18001 për të garantuar sigurinë e punonjësve, nënkontraktorëve, vizitorëve dhe komuniteteve rrotull.

Themelohet

 • Daikin McQuay Solutions Plaza në Nju Jork, SHBA për të ekspozuar pajisje të përparuara, në shkallë të gjerë të ajrit të kondicionuar.

2009

 • Zhvillohet fushata “Makina Pichonkun shkon në një udhëtim ekologjik ​në rrugë” për të festuar 10-vjetorin e debutimit të Pichonkun.
 • Veshja reflektuese me rreze infra të kuqe ZEFFLE, një shtresë që përdor veshje fluoropolimere me tetrafluor, fiton çmimin e energjisë në Lloyd’s List Global Awards 2009.
 • Njësitë VRV me ftohje me ujë dërgohen në stadiumet e FIFA World Cup TM 2010 në Afrikën e Jugut.
 • Njësia Antibakteriale Flash Streamer për Autobusët është zhvilluar si aplikimi i parë i teknologjisë Flash Streamer.

Blihet

 • Kälteanlagen Import GmbH, që bëhet Daikin Europe Hamburg Marine Office.
 • Biznesi i aplikuar dhe i shërbimit i ACT.
 • Kompania më e madhe japoneze e filtrave të ajrit Nippon Muki Co., Ltd.

Prezantohet

 • Pompa e nxehtësisë Daikin Altherma me temperaturë të lartë.
 • Daikin Emura: një njësi me montim në mur e njohur për dizajnin e vet të vlerësuar me çmime.
 • “Çilleri me modul gjashtëkëndor” për ndërtesa dhe fabrika.
 • Ngrohësi i ujit të ngrohtë rezidencial me pompë nxehtësie për tregun kinez.
 • Kondicioneri Ururu Sarara (Seria R) me qarkullimin e parë të ajrit në botë me 4 drejtime (lart, poshtë, majtas dhe djathtas).
 • Njësia e kondensimit me ftohje frigoriferike ZEAS për aplikime të ngrirjes së thellë

Merret

 • Daikin Altherma me temperaturë të ulët bëhet pompa e parë e nxehtësisë që merr etiketën European Ecolabel për performancën e vet të jashtëzakonshme mjedisore.

Themelohet

 • Objekti i zhvillimit dhe testimit në Qendrën e Zhvillimit të Aplikuar Daikin McQuay në Shtetet e Bashkuara.
 • Një fabrikë e re në Daikin Sunrise Settsu Co, Ltd.

2008

 • Zhvillohet fushata për të festuar 50 vjetorin e kondicionerit të dhomës Daikin.
 • Fillon Air Conditioning Network Service System II, një sistem monitorimi në distancë për kondicionerët.
 • Fillon funksionimin Daikin MR Engineering Co.,Ltd.
 • Daikin bëhet e para në industrinë e kondicionerëve që miratohet si Eco First Company.
 • Shërbimi i akordimit të kursimit të energjisë në distancë fiton Çmimin e Ministrisë së Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë në Çmimin Eco Product.
 • Marrëveshje prodhimi me Gree Electric Appliances.
 • Bashkohet Daikin Human Support Co., Ltd.

Blihet

 • Prodhuesi gjerman i ngrohjes Rotex GmbH për të zgjeruar gamën e produkteve të Daikin dhe për të forcuar pozicionin tonë në tregun e ngrohjes.
 • McQuay International FZE në Lindjen e Mesme, McQuay Szanyo dhe Szanyo Service në Evropën Qendrore, si dhe distributori suedez Svenska Daikin A.B., (tani i njohur si Daikin Sweden A.B.).

Themelohet

 • Daikin Airconditioning Korea Co., Ltd.

2007

 • Themelohet Daikin si zotërues i vetëm i Itho Air Conditioning B.V., (tani i njohur si Daikin Air Conditioning Netherlands).
 • Prezantohet kaseta me qarkullim në të gjitha anët: një kasetë me montim në mur me R-410A me motiv qarkullimi ajri rrethor 360º për qarkullim ajri dhe shpërndarje të temperaturës të përmirësuar dhe të njëtrajtshme.
 • Themelohet Zyra e Turqisë në Stamboll, Republika e Turqisë.
 • Hidhet në treg “The Clear Force”, purifikuesi i ajrit me karakteristika lagështuese dhe dehumidifikuese.
 • Zhvillohet një material veshjeje me fluoropolimere me bazë uji me veti superiore kundër njollës dhe rezistencës ndaj motit së bashku me LANXESS Deutschland GmbH.
 • Hidhet në treg “DESICA” njësia OA e pompës së nxehtësisë për tharjen e lagështisë.
 • Themelohet një kompani për prodhimin dhe shitjen e acidit hidrofluorik me China Centralfluoro Industries Group Co., Ltd.
 • Themelohet një kompani sipërmarrjeje e përbashkët në Kinë me kompaninë franceze Arkema Incorporated për të tregtuar agjent ftohës të ri për kondicionerët.
 • Themelohet në Kinë Daikin Refrigeration (Suzhou) Co, Ltd për prodhimin e njësive ftohëse të kontejnerëve detarë.
 • “OPTOOL DAC”, agjent antifouling i tipit me fotopolimerizim UV me fluor.
 • Lojtarja profesioniste e golfit Shinobu Moromizato nënshkruan një kontratë mbështetjeje me Daikin.

2006

 • Transferohet biznesi i sistemit të parkimit hidraulik të vajit me shumë nivele.
 • Botohet për herë të parë raporti CSR për të prezantuar aktivitetet unike të CSR të Grupit Daikin.
 • Daikin Air-conditioning Systems (Shanghai) Co, Ltd certifikohet si një vend trajnimi profesional për personat me probleme fizike në Shanghai, i pari për një prodhues të huaj në Kinë.
 • Integrohen katër baza prodhimi në Kinë duke përfshirë Shanghai Daikin Air-conditioning, Daikin Air-conditioning Systems (Shanghai), Daikin Central Air-conditioning (Shanghai) dhe Daikin Central Air-conditioning (Huizhou) për të krijuar Daikin Air-conditioning (Shanghai) Co., Ltd.
 • për të zhvilluar, prodhuar dhe tregtuar pajisje elektronike që lidhen me ajrin e kondicionuar.

Prezantohet

 • Ururu Sarara: kondicioneri i parë Split në botë që ofron kondicionim të ajrit, purifikim, kontroll lagështire dhe ajrosje në një paketë të vetme.
 • Daikin Altherma: një pompë e re nxehtësie për tregun e ngrohjes së shtëpive. Një sistem i llojit "e gjitha në një" ofron ngrohje, prodhim të ujit të ngrohtë në shtëpi dhe ftohje (opsionale).

Themelohet

 • Daikin Air Conditioning South Africa si partner i DENV.
 • Daikin Europe Middle East Office si partner shitjesh në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe.
 • Daikin Air Conditioning Greece SA si filial i DENV.
 • Daikin Europe Irish Office.
 • Seksioni i Gatishmërisë Mjedisore në Daikin Europe N.V. merr pozicion udhëheqës për mjedisin në Evropë.
 • Fusion 10, një plan strategjik afatmesëm dhe afatgjatë i menaxhimit, që synon të maksimizojë vlerën e korporatës dhe ta bëjë një kompani vërtet të shkëlqyer globale.
 • Departamenti i Biznesit të Ftohjes Frigoriferike, që synon zhvillimin global të biznesit të ftohjes frigoriferike (ftohjes dhe ngrirjes).

Blihet

 • OYL Industries, kompania mëmë e McQuay International, AAF International dhe J&E Hall nga DIL. Këto blerje i lejojnë DENV të zgjerojë gamën e vet të produkteve për të përfshirë njësitë e trajtimit të ajrit dhe çillerët e mëdhenj.

2005

 • Themelohet Daikin Europe Moscow Representation Office.
 • I jepet përgjegjësi e plotë DENV për t'u shërbyer tregjeve në Afrikë dhe në Lindjen e Mesme.
 • Hidhet në treg seria F Ururu Sarara me një kontroll të temperaturës për gjumë komod.
 • Hapet në Shanghai, Kinë, Solutions Plaza Shanghai si sallë ekspozite e parë në shkallë të gjerë e Kinës e specializuar për kondicionerët.
 • Lidhet marrëveshja e bashkëpunimit me US Dow Corning Corporation në eksplorimin e fushave të reja të kimisë së fluorosilikonit.
 • Lidhet marrëveshja për lidhjen e biznesit me Aisin Seiki Co, Ltd në fushën e ajrit të kondicionuar të pompës së nxehtësisë me gaz (GHP).
 • Integrohen Daikin Environmental Laboratory, Ltd. dhe Daikin Air Conditioning R&D Laboratory Ltd. për të krijuar Daikin Air-Conditioning and Environmental Laboratory, Ltd.
 • Krijohet Komiteti i CSR dhe Departamenti i CSR janë krijuar për të promovuar aktivitetet e CSR të të gjithë Grupit.
 • Themelohet në Shtetet e Bashkuara një kompani holding Daikin Holdings (SHBA), Inc. dhe një kompani shitëse e ajrit të kondicionuar Daikin AC (Americas), Inc.

2004

 • Blihet një distributor i tretë në Mbretërinë e Bashkuar, MacQueen Air Conditioning.
 • Themelohet Daikin Device Czech Republic s.r.o, një fabrikë kompresorësh në Brno, për të furnizuar kompresorë për fabrikën tonë në Plzen.
 • Themelohet Daikin Airconditioning Portugal S.A. në Lisbonë, Portugali, si një kompani shitëse e kondicionerëve.
 • Hidhet në treg seria UX, një kondicioner i llojit me inverter me montim në mur me dizajn të hollë dhe kompakt.
 • Pajisjet hidraulike të naftës Super Unit fitojnë Çmimin e Kryetarit të Federatës Japoneze të Makinerive për një makineri të shkëlqyer për ruajtjen e energjisë.
 • Kompanitë e grupit në Japoni marrin certifikimin e integruar ISO 14001 për mjedisin.
 • Prezantohet sistemi i oficerëve ekzekutivë.
 • Themelohet Daikin Applied Systems Co, Ltd për të prodhuar dhe shitur pajisje qendrore të ajrit të kondicionuar dhe për të ofruar dizajn, instalim, shitje dhe shërbim të sistemeve të ajrit të kondicionuar dhe agjentëve ftohës.
 • Themelohet në Suzhou, Kinë, Daikin Motor (Suzhou) Co, Ltd, si një sipërmarrje e përbashkët me Matsushita Electrical Industrial Co, Ltd për të prodhuar dhe shitur motorë kompresorësh për kondicionerë.
 • Prezantohet projekti për të festuar 80-vjetorin e themelimit të Daikin.
 • Krijohet një simbol i ri i korporatës për përdorim të përgjithshëm midis Daikin Grup në mbarë botën.
 • Shuma e njësisë së aksioneve reduktohet në 100 aksione.

2003

 • Themelohet fabrika e Daikin Industries Czech Republic s.r.o. në Plzen, Republika Çeke, për të centralizuar prodhimin e njësive të brendshme dhe të jashtme rezidenciale.
 • Rritet prania në Mbretërinë e Bashkuar duke blerë dy distributorë të mëparshëm të Daikin në Mbretërinë e Bashkuar: Cooling Services dhe Pillinger Air.
 • Daikin Air-Conditioning Technology Co, Ltd fillon biznesin në Pekin, Shanghai dhe Guangzhou si kompania e parë e shërbimit në industri tërësisht e huaj në Kinë.
 • Zhvillohet “NEOFLON” EFEP.
 • Themelohet Komiteti i Etikës Korporative dhe Departamenti i Etikës Korporative.
 • Hidhet në treg kondicioneri i tipit multi-split “Ve-up Q” për përdorim zëvendësues.
 • Themelohen në Shanghai, Kinë, Daikin Air Conditioning (Shanghai) Co, Ltd. dhe Daikin Central Airconditioning (Shanghai) Co, Ltd., si një bazë prodhimi për pajisjet e kondicionerëve.
 • Daikin ka arritur pjesën më të madhe të tregut të kondicionerëve rezidencialë gjatë gjithë vitit fiskal 2003.
 • Kompania Shiga ka arritur një prodhim total prej 15 milionë kondicionerësh për dhoma.
 • Zhvillohet dhe komercializohet për herë të parë në botë filtri fotokalizator i apatitit të titanit.
 • Universiteti Tsinghua në Kinë dhe Daikin krijojnë një partneritet për të zhvilluar teknologjinë e ajrit të kondicionuar dhe për të krijuar Qendrën për Kërkim-Zhvillim Tsinghua-Daikin në Universitetin Tsinghua si një bazë kërkim-zhvillimi në Kinë.
 • Vihet në punë një fabrikë në Changshu për Daikin Fluorochemicals (China) Co., Ltd.
 • Themelohet Daikin Device (Suzhou) Co., Ltd, në Suzhou, Kinë si një bazë prodhimi për kompresorët e kondicionerëve.
 • Zhvillohet teknologjia për një bio-filtër me antitrupa të vezëve, i cili e kap virusin e gripit në ajër.

2002

 • Themelohet Daikin Airconditioning Italy.
 • Arrihen zero humbje të burimeve në të gjitha departamentet mekanike.
 • Hidhet në treg EcoCute, një ngrohës uji me pompë nxehtësie me ftohës natyral (CO2).
 • Fillon zhvillimi mbarëkombëtar i biznesit të rikuperimit dhe shkatërrimit të fluorokarbonit.
 • Jepet Çmimi i 11-të i Madh i Përvitshëm për Mjedisin Global nga Nikkan Kogyou Shimbun.
 • Zhvillohet sistemi i integruar Conveni-Pack ZEAS-AC, për frigoriferë, ngrirës dhe kondicionerë.
 • Themelohet Filozofia jonë e Grupit.

2001

 • Themelohet Daikin Air Conditioning Poland Sp.z.o.o.
 • Themelohet Daikin Airconditioning Argentina S.A. në Buenors Aires, Argjentinë, si një kompani shitëse e kondicionerëve.
 • Themelohet Daikin Compressor Industries Ltd në Bangkok, Tajlandë, si një kompani prodhuese dhe shitëse e kompresorëve me luhatje.
 • Kufiri i moshës për ri-punësimin e pensionistëve të Daikin zgjerohet në 65 vjeç.
 • Themelohet Daikin Fluorochemicals (China) Co, Ltd në Changshu, Kinë.
 • Hapet Daikin Contact Center si një sportel gjithëpërfshirës shërbimi për klientët në lidhje me ajrin e kondicionuar (në Tokio dhe Osaka).
 • Zhvillohet polimeri fluorokarbon foto-rezistent për prodhimin e gjysmëpërçuesve të gjeneratës tjetër.
 • Themelohet Daikin Chemical France S.A.S. në periferi të Lionit, Francë, si një kompani prodhuese fluoro-elastomerësh.
 • Themelohet Taiwan Daikin Advanced Chemicals Inc. në Taipei, Tajvan, si një kompani shitëse e lëndëve fluorokimike.
 • Themelohet Daikin (China) Investment Co, Ltd në Pekin, Kinë, për të kontrolluar të gjitha bazat e prodhimit dhe shitjes për ajrin e kondicionuar dhe lëndët kimike.
 • Daikin dhe kompania amerikane Sauer-Danfoss Inc. bien dakord të krijojnë një kompani me sipërmarrje të përbashkët për biznesin hidraulik të naftës.
 • Formohet partneriteti teknik me kompaninë amerikane Omnova Solutions Inc. për të zhvilluar produkte kimike fluori.
 • Daikin dhe kompania amerikane Sauer-Danfoss Inc krijojnë Daikin Sauer-Danfoss Manufacturing, Ltd. si një ndërmarrje e përbashkët prodhuese dhe Sauer-Danfoss-Daikin, Ltd. si një ndërmarrje e përbashkët e shitjeve për biznesin mobil hidraulik të naftës.
 • Daikin dhe kompania amerikane Trane bien dakord të krijojnë një partneritet strategjik global për biznesin e ajrit të kondicionuar.
 • Të gjitha departamentet mekanike arrijnë zero mbetje kur departamenti mekanik i Uzinës Yodogawa e arrin atë.

2000

 • Themelohet Daikin Air Conditioning Spain SA.
 • Hidhen në treg pompat hidraulike me vaj hibrid EcoRich.
 • Transferohet biznesi i pajisjeve të matjes së imunitetit (Evanet).
 • Krijohet Matsushita-Daikin Air Conditioning Development Center.
 • Departamenti i kërkimit është i ndarë në tre kompani: Daikin Air Conditioning R&D Laboratory, Ltd., Daikin Systems & Solutions Laboratory, Ltd., dhe Daikin Environmental Laboratory, Ltd.
 • Themelohet Daikin-Shriram Airconditioning, Ltd. në Nju-Dehli, Indi, si kompani shitëse e sistemit të ajrit të kondicionuar.
 • Themelohet në SHBA Daikin Institute of Advanced Chemical Technology.
 • Transferohet funksionimi i Antsense dhe shfuqizohet departamenti i ME-së.
 • Hidhet në treg “Super Inverter ZEAS”, i cili zvogëlon ndjeshëm barrën në mjedis dhe kapërcen 3 çështjet mjedisore të agjentit të ri ftohës, kursimit të energjisë dhe riciklimit.

1999

 • Hidhet në treg “Ururu Sarara”, kondicioneri për dhoma i parë në botë i aftë për të rregulluar lagështinë me një sistem lagështues pa furnizim me ujë.
 • Arrin prodhimi i 5 milionë kondicionerëve të paketuar.
 • Daikin lidh një partneritet global gjithëpërfshirës me Matsushita Electric Industrial Co, Ltd. në operacionet e kondicionerëve.

Themelohet

 • Një impiant i ri logjistik 15 000 m² në fabrikën e DENV në Ostend.
 • Daikin Air Conditioning Central Europe GmbH.

1998

 • Merret certifikata prestigjioze ISO 14001 për politikën mjedisore të DENV.
 • Themelohet Daikin Air Conditioning Germany GmbH.
 • Miratohet agjenti ftohës R-410A për kondicionerë.
 • Themelohet Daikin-Alen Airconditioning Inc në Quezo, Filipine, si një kompani me sipërmarrje të përbashkët.
 • Themelohet Daikin Airconditioning South Africa Pty., Ltd. në Kejp Taun, Afrika e Jugut, si një kompani e shitjes së kondicionerëve.
 • Hidhet në treg kondicioneri i paketuar SkyAir “Super Inverter 60”, i cili përdor 60% më pak energji elektrike.
 • Fillon biznesi i mirëmbajtjes së pajisjeve të ndërtimit.
 • Publikohet Raporti Mjedisor 1998.

1997

 • Zhvillohen njësitë e kondicionimit të ajrit me agjentë ftohës që nuk dëmtojnë shtresën e ozonit në përgatitje për daljen nga përdorimi të të gjitha pajisjeve me bazë CFC.
 • Lidhen marrëveshjet e licencimit për agjentët ftohës (R-410A, 407C, 404A) me DuPont, SHBA.
 • Të gjitha fabrikat e Daikin në Japoni (Sakai, Yodogawa, Shiga dhe Kashima) marrin certifikimin ISO 14001 për menaxhimin e mjedisit.
 • Themelohet Huizhou Daikin Suns Airconditioning Co, Ltd në Huizhou, Kinë, si një ndërmarrje e përbashkët dhe fillon prodhimin e njësive të çillerëve me ujë.
 • Hapet fabrika e prodhimit në masë R-32 në uzinën Yodogawa.
 • Zhvillohet një sistem VRV që përdor agjentin ftohës R-407C që nuk dëmton shtresën e ozonit.
 • Themelohet Daikin Trading (Thailand) Ltd. në Bangkok, Tajlandë, si një kompani tregtuese e pjesëve të kondicionerëve.
 • Themelohet Daikin Asia Servicing Pte., Ltd. në Singapor për të furnizuar me pjesë shërbimi rajonin aziatik.
 • Themelohet Daikin Fluoro Coatings (Shanghai) Co, Ltd. dhe fillon prodhimin e veshjeve fluoro në Kinë.

1996

 • Hidhet në treg kondicioneri i llojit multi-split VRV me ruajtje termike me akull.
 • Themelohet Fondacioni i Daikin për Artet Bashkëkohore.
 • Zhvillohet dhe tregohet çilleri/ngrohës me ujë i llojit absorbues me kursim të energjisë Energio Super.
 • Themelohet Xi'an Daikin Qing'an Compressor Co, Ltd në Xi'an, Kinë, si një kompani me sipërmarrje të përbashkët.
 • A.C.E. Daikin (Malaysia) Sdn. Bhd. themelohet në periferinë e Kuala Lumpurit, Malajzi, si një kompani tregtuese e kondicionerëve.

1995

 • Prodhimi i sistemeve VRV, Sky Air dhe Multi-Split transferohet nga Japonia në Evropë.
 • Prezantohet kompresori revolucionar me rrotullim.
 • Fabrika në Decatur e Daikin America krijon një strukturë për prodhimin e fluoropolimerit "NEOFLON" FEP dhe ETFE.
 • Themelohet Shanghai Daikin Yah Chong Airconditioning Co., Ltd. në Shanghai, Kinë, si një sipërmarrje e përbashkët dhe fillon prodhimi i kondicionerëve për përdorim komercial në vitin 1996.

1994

 • Tregohet "Freeze Multi", një kondicioner me temperaturë të ulët.
 • Merret certifikata ISO 9001 e sigurisë së cilësisë.

1993

 • Festohet inaugurimi i një fabrike të re të DENV me sipërfaqe totale 25 000 m².
 • Themelohet Daikin UK Office dhe magazina për të mbështetur shitjet e distributorëve.
 • Integrohet teknologjia e fundit audiovizuale në Daikin Training Centre.
 • Themelohet Daikin Air Conditioning France.
 • Fillon tregtimi i “Air Conditioning Network Service System”, një sistem monitorimi 24-orësh online për kondicionerët e biznesit.
 • Themelohet Daikin Sunrise Settsu, Ltd., një ndërmarrje e përbashkët e krijuar me Prefekturën Osaka dhe Settsu City, për të punësuar persona me aftësi të kufizuara. Operacionet fillojnë në vitin 1994.

1992

 • Zhvillohet “Lezanova”, lëkura natyrale e ngopur me fluor.
 • Themelohet Daikin Chemical Europe në Dusseldorf, Gjermani, si një kompani tregtuese e lëndëve fluorokimike.
 • Hidhet në treg “ZEFFLE”, veshja reflektuese me rreze infra të kuqe për ndërtim.

1991

 • Investohen 45 milionë euro për të zgjeruar ambientet dhe linjat e prodhimit të DENV.
 • Prezantohet seria e rikuperimit të nxehtësisë VRV, që ofron ftohje dhe ngrohje nga njësi të ndryshme të brendshme në të njëjtin qark me agjent ftohës.
 • Themelohet në SHBA Daikin America, Inc. dhe MDA Manufacturing, Inc. si kompani të prodhimit dhe shitjes së polimerit fluorokarbon.
 • Fabrika fillon punën në vitin 1994. Një fabrikë prodhimi e HFC-134a krijohet brenda Fabrikës së Kashima dhe fillon prodhimin.
 • Hidhet në treg një sistem parkimi me shumë nivele me zhurmë të ulët dhe siguri të lartë.

1990

 • Themelohet në Tajlandë Daikin Industries (Thailand) Ltd. dhe fillon prodhimin e kondicionerëve në vitin 1991.
 • Themelohet MEC Laboratory në Tsukuba, Ibaraki.

Prezantohet

 • Sistemi me inverter VRV, i aftë të mbajë në funksionim deri në tetë njësi të brendshme nga një njësi e jashtme.
 • Kontrolli i kapacitetit të inverterit për të rritur fleksibilitetin dhe efikasitetin e sistemeve VRV.

1989

 • Hidhet në treg seria e stacioneve grafike tre-dimensionale të serisë Comtec sipas një kontrate OEM me Silicon Graphics Corp., U.S.A.
 • Zhvillohen sistemet e kondicionimit me shumë dhoma të llojit me ruajtje termike me akull (Seria EXG).

1988

 • Zhvillohet turneu i parë i golfit Daikin Orchid Ladies Golf.
 • Zhvillohet dhe hidhet në treg sistemi i rikuperimit të fluorokarbonit.

1987

 • Prezantohet sistemi origjinal i ajrit të kondicionuar VRV në Evropë, që është i aftë të mbajë në funksionim deri në katër njësi të brendshme nga një njësi e jashtme.
 • Themelohet DENV si qendër e re shitjesh.
 • Instalohet një sistem VRV që mundëson kontroll individual për çdo kat në Ndërtesën e Qendrës Umeda.
 • Hidhet në treg softueri i dizajnit molekular tre-dimensional Mol-Graph.
 • Selia zhvendoset në Ndërtesën e Qendrës Umeda.
 • Themelohet Daikin Airconditioning (Thailand) Ltd. në Chonburi, Tajlandë, si një kompani prodhuese dhe shitëse e kondicionerëve.

1985

 • Hidhet në treg kondicioneri i llojit Multi-split me ujë të nxehtë.
 • Zhvillohet një frigorifer kompakt me helium kriogjenik i aftë për të arritur një temperaturë prej -269 oC (4 K).

1984

 • Prezantohet në treg kondicioneri i parë me inverter i Daikin.
 • Arrin prodhimi i 1 milionë kondicionerëve të paketuar.
 • Zhvillohet agjenti gërryes i fluorurit të hidrogjenit-U për gjysmëpërçuesit.

1983

 • Themelohet Fabrika e Kashima në Kashima, Ibaraki, për të prodhuar fluorokarbone dhe polimere fluorokarbonesh.

1982

 • Prezantohet sistemi i parë VRV (Variable Refrigerant Volume) në tregun japonez - që pritet me sukses të menjëhershëm.
 • Hidhet në treg fluoropolimeri PFA dhe ETFE.
 • Hidhet në treg kondicioneri i parë në botë komercial i llojit multi-split.
 • Zhvillohet frigorifer me një vidë.
 • Hidhet në treg sistemi grafik kompjuterik Comtec.
 • Themelohet Siam Daikin Sales Co, Ltd. në Bangkok, Tajlandë, si një kompani prodhuese dhe shitëse e kondicionerëve.
 • Themelohet Daikin Airconditioning Belgium N.V. në periferi të Brukselit si një kompani shitëse e kondicionerëve.

1981

 • Zhvillohet njësia më e hollë e ftohjes së kontejnerëve detarë.

1980

 • A.C.E. Themelohet Daikin (Singapor) Pte., Ltd. si një kompani prodhuese dhe shitëse e sistemit të kondicionerëve.
 • Zhvillohet agjenti gërryes në të thatë PFC-14 për gjysmëpërçuesit.

1978

 • Prezantohet kondicioneri Sky Air për përdorime të lehta komerciale.
 • Themelohet Fabrika e Rinkai në Uzinën Sakai si një fabrikë prodhimi kompresorësh.
 • Hidhet në treg filmi FEP, “NEOFLON”.

1976

 • Hidhet në treg “DAIFREE”, agjenti i lëshimit të fluorokarboneve për mykun.
 • Hidhet në treg ngrohësi me ajër të ngrohtë me vajguri Ulala FF.

1975

 • Zhvillohen pajisjet e rikuperimit dhe trajtimit të gazit organik DACS.
 • Hidhet në treg purifikuesi i parë i ajrit Daikin.

1974

 • Hidhet në treg peleta FEP, “NEOFLON”.

1973

 • Daikin Europe N.V. (DENV) prodhon njësitë e para të kondicionerëve të ajrit në Ostend.
 • Zhvillohet sistemi i parë Multi-Split i Daikin.

1972

 • Themelohet Daikin Europe N.V. (DENV), një kompleks prodhimi, administrimi dhe magazinash në Ostend, Belgjikë.
 • Teknologjia për valvulën e kontrollit hidraulik të KL Valve transferohet nga K.L. AG (Zvicër).
 • Fillon prodhimi masiv i fluorurit të karbonit.

1970

 • Hidhet në treg “DAI-EL”, fluoro-elastomeri.
 • Themelohet fabrika Shiga në Kusatsu, Shiga, ku fillon prodhimi në shkallë të plotë i kondicionerëve të dhomave rezidenciale.

1969

 • Përdoret një ngrohës me freon në një kondicioner që kombinon funksionet e ngrohjes dhe ftohjes.
 • Themelohet në Australi, Clark Daikin, një sipërmarrje e përbashkët e shitjes së kondicionerëve të ajrit. (Emri ndryshoi në Daikin Australia Pty., Ltd. në vitin 1980)

1967

 • Themelohet qendra e parë evropiane e shitjeve në Maltë për të zgjeruar gamën e produkteve të Daikin.

1966

 • Zhvillohen çillerët centrifugalë.

1964

 • Fillon shërbimi i ajrit të ftohtë nga Daikin Aircon në J.N.R. Osaka Station. Instalohet sistemi i kondicionerit më pas në terminalet kryesore.

1963

 • Themelohet fabrika Kanaoka në Uzinën Sakai, ku fillon prodhimi në shkallë të plotë i kondicionerëve komercialë.
 • Fillon zhvillimi i polimerit të fluorokarboneve Neoflon (kopolimer i tetrafluoroetilenit dhe heksafluoropropilenit). Produkti hidhet në treg me sukses në vitin 1974.
 • Osaka Kinzoku Kogyo Co, Ltd. riemërtohet në Daikin Kogyo Co, Ltd. (Riemërtohet në Daikin Industries, Ltd. në vitin 1982)

1962

 • Fillon prodhimi i frigoriferëve turbo.
 • Krijohet Qendra e Përgjithshme e Kërkimeve Teknike.

1960

 • Hidhen në treg pompat, valvulat dhe pajisjet e tjera hidraulike të naftës.

1958

 • Hidhet në treg kondicioneri për dritare i pajisur me kompresorin e parë me rrotullim të Japonisë.
 • Zhvillohet kondicioneri i paketuar me pompë nxehtësie për tregjet kombëtare dhe ndërkombëtare.

1956

 • Instalohet një pajisje për shkëmbimin e nxehtësisë në Soya, një anije kërkimore në Antarktikë, si një sistem për ngrohjen e kabinave.

1955

 • Zhvillohet “POLYFLON,” PTFE.

1953

 • Zhvillohet “DAIFLON,” PCTFE.

1952

 • Zhvillohet njësia kriogjenike Subzero.

1951

 • Bëhet kompania e parë japoneze që prodhon kondicionerë të mbyllur dhe të paketuar në shkallë të gjerë.

1941

 • Themelohet Fabrika e Yodogawa në Mishima (tani Settsu), Osaka.

1938

 • Zhvillohet frigoriferi i parë Daikin.

1937

 • Themelohet Fabrika e Sakai në Sakai, Osaka.

1936

 • Zhvillohet kondicioneri i parë në Japoni për trenat, i njohur si "Mifujirator."
 • Fillon prodhimi i pjesëve hidraulike të naftës për avionë.

1935

 • Gazi fluorokarbon prodhohet me sukses në Japoni. Prodhimi masiv fillon në vitin 1942.

1934

 • Themelohet Osaka Kinzoku Kogyo Co., Ltd. me simbolin e mëposhtëm të korporatës.
 • Arrihet me sukses prodhimi testues i një frigoriferi të tipit me klorur metili. Frigoriferi emërtohet Mifujirator dhe fillon prodhimi.

1933

 • Fillojnë kërkimet për agjentët ftohës me fluor.

1929

 • Fillon prodhimi i lubrifikuesit Racional.

1924

 • Akira Yamada themelon "Osaka Kinzoku Kogyosho Limited Partnership" në Japoni, i specializuar në sistemet e "nxjerrjes së ajrit". Kompania shumë shpejt arrin nivele të paprecendenta shitjesh falë kërkesës së lartë dhe cilësisë së shkëlqyer të produktit. Nga viti 1930 e tutje, me emrin e Daikin, kompania specializohet në prodhimin e sistemeve të ftohjes dhe frigoriferëve, duke zhvilluar me sukses agjentin e vet ftohës.
 • Prodhohen tuba radiatorësh për avionë.