Skip to main content

Eliminon norovirusin, i cili përhapet përmes helmimit nga ushqimi dhe transmetimit njerëzor

Është vërtetuar se elementët aktivë të prodhuar nga teknologjia Streamer zbërthejnë dhe neutralizojnë norovirusin duke sulmuar norovirusin që shkakton helmim nga ushqimi. Për më tepër, këtë herë, u vërtetua se funksionimi i dy njësive Streamer dyfishon efektin eliminues.

Profesor Shigeru Kyuwa

Mbikëqyrës
Profesor Shigeru Kyuwa

Ph.D. (Bujqësia)
Departamenti i Shkencës Biomjekësore,
I diplomuar nga Shkolla e Bujqësisë dhe Shkencave Jetësore,
Universiteti i Tokios

Demonstrimi i efektit eliminues ndaj Norovirusit

Organizata testuese

Departamenti i Shkencës Biomjekësore, Shkolla e Lartë e Bujqësisë dhe Shkencave Jetësore, Universiteti i Tokios

Metoda e testimit

Përdorimi i norovirusit të miut [Norovirusi i miut] (1) Virus që i përket gjinisë Calicivirus Norovirus (virus ARN me një zinxhir, plus sens, pa zarf). (2) Një virus i lidhur që i përket të njëjtit gjini virusi si norovirusi njerëzor dhe mund të përdoret si zëvendësim i norovirusit njerëzor. (3) Rritja e linjës qelizore tumorale si makrofagu i miut në qelizat RAW264. Tipi MNV-S7 (nr. i aderimit në Genbank. AB435515, Toya etj.) i përdorur në këtë eksperiment u zgjerua me qelizat e mësipërme RAW264 (të blera nga banka qelizore RIKEN BRC). D-MEM/Ham's F-12 (që përmban fenol të kuqe, HEPES, piruvat natriumi) u përdor si tretësirë e kulturës. Titri i virusit u përcaktua me metodën TDIDT50 duke përdorur një pllakëz me 96 provëza.

Streamer - krahasimi i efektit të mbivendosjes ndaj O157 me një dhe dy njësi Streamer

Shkalla e mbijetesës së norovirusit pas 4 orëve të rrezatimit të Streamer ishte 0,6% për funksionimin e dy njësive krahasuar me 1,3% për një operacion të njësisë, duke konfirmuar afërsisht dy herë efektin eliminues.

* Rezultatet janë marrë nga demonstrimi i pajisjes shkarkuese Daikin Streamer në gjendje eksperimentale.

Jini të kujdesshëm ndaj norovirusit në dimër!

Helmimi bakterial i ushqimit është më i zakonshëm në verë, kur kërpudhat janë më të prirura për rritje, por meqenëse viruset preferojnë temperatura të ulëta dhe mjedise të thata, helmimi viral i ushqimit rritet në dimër. Midis tyre, shumica dërrmuese është helmimi nga ushqimi për shkak të norovirusit. Norovirusi është jashtëzakonisht infektiv dhe shpesh përhapet në një shtrirje, duke rezultuar në më shumë shpërthime dhe pacientë sesa në verë. Duke parë numrin e pacientëve me helmim ushqimor në vit, norovirus përbën më shumë se gjysmën e tyre.