Pompa e nxehtësisë VRV IV

Pompa e nxehtësisë VRV IV +

Zgjidhja optimale për komoditetin e klimës dhe performancë.

Pompa e nxehtësisë VRV IV +

Me prezantimin e VRV IV, ne sollëm tre standarde revolucionare në teknologjinë VRV. Komoditeti i personalizar, kontrolli inteligjent dhe efikasiteti i rritur i energjisë, e bëjnë pompën tonë të nxehtësisë Daikin VRV IV lider në treg në zgjidhjet e klimës.

Variable Refrigerant Temperature

Hapi më i madh në inovacion që prej prezantimit të kompresorit me inverter.

Si teknologji unike e Daikin, Variable Refrigerant Temperature përshtat vazhdimisht si temperaturën e kompresorit me inverter ashtu edhe temperaturën e agjentit ftohës, duke dhënë kapacitetin e nevojshëm për të arritur ngarkesën e ndërtesës me efikasitet sezonal deri në 28% më të lartë. Temperatura e avullimit është më e gjera në treg (3°C deri 16°C) dhe përmirëson komoditetin tuaj duke ekuilibruar në mënyrë të përkryer temperaturën e qarkullimit të ajrit.

Ngrohje e vazhdueshme

VRV IV siguron ngrohje të vazhdueshme gjatë ciklit të shkrirjes. Pompat e tjera të nxehtësisë ndalojnë së funksionuari gjatë ciklit të shkrirjes, por VRV IV është e pajisur me elementin tonë unik të akumulimit të nxehtësisë që ruan energjinë gjatë procesit të ngrohjes. Energjia e ruajtur më pas përdoret për të shkrirë njësinë, ndërsa siguron komoditet 24 orë në ditë, 7 ditë në javë.

Konfiguruesi i VRV

Çdo njësi VRV IV vjen e pajisur me konfiguruesin tonë unik të VRV. Kjo është një zgjidhje softueri që thjeshton konfigurimin dhe komisionimin e lehtë. Si instalues, ju harxhoni më pak kohë duke konfiguruar njësitë e jashtme, mund të menaxhoni disa sisteme nga vendndodhje të ndryshme për llogaritë kryesore dhe mund të merrni me lehtësi cilësimet në njësitë e jashtme.

Komponentë kyçë të riprojektuar plotësisht

1 2 3 4 vrv4details.png

1. DC fan motor

 • Increases efficiency.
 • Larger diameter of the rotor results in great force using the same magnetic field.
 • Improved control results in more fan steps that match the actual capacity.

2. Gas-cooled PCB

 • Reliable cooling is not influenced by ambient temperatures.
 • A smaller switchbox creates a smoother airflow through the heat exchanger.

3. 4-sided heat exchanger

 • A 50% increase in the heat exchange surface (235m2) increases efficiency by up to 30%.

4. Newly developed compressor

 • UNIQUE back-pressure control preventing refrigerant leak and increasing efficiency in low load operation.
  Watch the animation
 • Full inverter enables Variable Refrigerant Temperature and low start-up currents.
 • Reluctance brushless DC motor increases efficiency when compared to AC motors by using simultaneous normal and reluctance torque.
Sportisimo

Sportisimo case

Learn how our heat pump system helped one the Czech Republic's largest retailers attain more energy efficiency and comfort for its store.

VMD business centre case

Discover how our heat pumps provided a total climate solution for Croatia's tallest office building.

VMD business centre

Lidheni me një gamë të gjerë njësish të brendshme elegante

Lidheni me një gamë të gjerë njësish të brendshme elegante

Mësoni më shumë