Skip to main content

Daikin Altherma HPC

Një përqasje e re për komoditetin në shtëpi

Daikin Altherma HPC është një konvektor i pompës së nxehtësisë që kombinon nxehjen dhe ftohjen në një produkt.

bg-image

Daikin Altherma HPC është e pajtueshme me tubacionet nën dysheme dhe mund të zëvendësojë radiatorët e vjetruar. Mund ta lidhni atë me pompa nxehtësie me temperaturë të ulët për të arritur kapacitete më të larta.

Qarkullimi i ajrit në një konvektor të pompës së nxehtësisë

Çfarë është konvektori i pompës së nxehtësisë

Mënyra se si funksionon një konvektor i pompës së nxehtësisë është e ngjashme me atë të radiatorit, sepse të dy përdorin konveksionin për të ngrohur një dhomë. Një radiator krijon konveksion duke kaluar ujë përmes tubacioneve. Me një konvektor të pompës së nxehtësisë, procesi i konveksionit të radiatorit është më i shpejtë sepse ka një ventilator të vogël prapa tij që përshpejton ciklin e ngrohjes.

Një konvektor i pompës së nxehtësisë krijon të njëjtën temperaturë dhome si radiatorët tradicionalë, por me temperatura uji më të ulëta në radiator dhe në planin afatgjatë, kontribuon në kursime direkte në energji për përdoruesit.

Dimensionet e Altherma HPC

Dimensionet e vogla

Me 135 mm (thellësi), ky emetues nxehtësie mund të përshtatet në çdo shtëpi apo apartament.

Dimensionet e Altherma HPC - Thellësia
Zhurma e Altherma HPC

Diskrete

Ndërsa njësia arrin pikën e vet të caktuar, një ventilator me modulim të vazhdueshëm redukton gradualisht shpejtësinë dhe krijon më pak zhurmë. Presioni i zhurmës së njësisë arrin në 25 db(A) në 1 m kur ventilatori është në një cilësim shpejtësie të ulët.

Kombinimi i Altherma HPC me gamën Daikin Altherma 3

Kombinimi i përkryer

Ky konvektor i pompës së nxehtësisë përshtatet në mënyrë të përkryer me gamën e Daikin Altherma 3.

E RE! Kontroll opsional i cilësisë së ajrit të brendshëm për modelin me qëndrim mbi dysheme

bg-image

Cilësia e ajrit në ambientet e brendshme (IAQ - Indoor Air Quality) i referohet cilësisë së ajrit në një ndërtesë ose strukturë, që thithet çdo ditë nga personat që qëndrojnë në ndërtesë.

Gjatë planifikimit të ndërtesave të reja rezidenciale, shkollave, zyrave ose ndërtesave të lehta komerciale, duhen marrë parasysh shumë gjëra. Përveç faktorëve strukturorë, janë gjithashtu edhe temat e ngrohjes, ftohjes dhe ajo që ndonjëherë neglizhohet: cilësia e ajrit në ambientet e brendshme.

A e dinit se ajri në ambientet e brendshme që thithim, qoftë në shtëpi, në zyrë, apo në një dhomë hoteli, mund të jetë në fakt më i ndotur se ajri jashtë?

  • 90% të jetës sonë ne e kalojmë në ambientet e brendshme
  • Cilësia e ajrit në ambientet e brendshme mund të jetë 2 deri 5 herë më e keqe se cilësia e ajrit jashtë, për shkak të ndotësve si poleni, bakteret etj.

Ndotësit dhe grimcat e ajrit në ambientet e brendshme

Me sistemin e duhur (kondicionimi i ajrit, ajrosja, pajisjet e purifikimit të ajrit) mund të filtrohen nga ajri ndotësit e ajrit si poleni, sporet, pluhuri i çimentos, bakteret, viruset ose mikrobet.​

Sa më të vogla të jenë këto grimca, aq më të rrezikshme janë ato për shëndetin tonë, prandaj lëndët në formë grimce kategorizohen sipas madhësisë së tyre.

Ilustrim i ndotësve të ajrit në ambientet e brendshme

I disponueshëm edhe në aplikimin me montim në mur

Daikin Altherma HPC është një njësi kompakte me një kuti metalike me dizajn specifik duke përfshirë të gjitha valvulat. Aplikimi i tij me varje në mur kursen hapësirë në dysheme për mobiliet dhe zbukurimet.

Thellësia prej 129 mm është një arritje teknike e jashtëzakonshme që siguron përshtatjen më të mirë në çdo banesë rezidenciale.

Kur ka më pak kërkesë për ngrohje, njësia e modulon qarkullimin e ajrit për të ngadalësuar normën e ventilatorit, dhe gjatë procesit, ul zhurmën gjatë punës. Një ventilator standard me NDEZJE/FIKJE që punon njëkohësisht me shpejtësi të plotë mund të rrisë presionin e zhurmës.

Dhe në aplikim të fshehtë

Zbuloni

sa diskrete

janë produktet.

E fshehur
E fshehur
E fshehur
E fshehur

Daikin Altherma HPC mund të instalohet në 4 mënyra të ndryshme, duke ju lejuar ta instaloni në pothuajse të gjitha kushtet. Njësia mund të pozicionohet horizontalisht ose vertikalisht. Për pozicion horizontal, në instalime në tavan, ofrohen 3 opsione të ndryshme:

› Panel mbulues horizontal dhe grilë vertikale për daljen e ajrit
› Grilë hyrëse horizontale dhe grilë vertikale për daljen e ajrit
› Grila horizontale brenda dhe jashtë për daljen e ajrit

Përfitime të tjera të Daikin Altherma HPC

Kontrollet

Daikin ofron një shumëllojshmëri të gjerë kontrolluesish që janë funksionalë dhe kanë një dizajn të shkëlqyer.

Kapacitet i shpejtë dhe i lartë

Daikin Altherma HPC kombinon avantazhet e ngrohjes rezidenciale nën dysheme dhe radiatorëve. Ajo ofron kapacitet të lartë ngrohjeje ose ftohjeje më shpejt dhe në temperatura shumë të ulëta (regjimi 35/30°).

Qarkullimi i moduluar i ajrit

Kur ka më pak kërkesë për ngrohje, njësia e modulon qarkullimin e ajrit për të ngadalësuar normën e ventilatorit, dhe gjatë procesit, ul zhurmën gjatë punës. Një ventilator standard me NDEZJE/FIKJE që punon njëkohësisht me shpejtësi të lartë mund të rrisë në mënyrë drastike zhurmën.

Inverteri DC

Daikin Altherma HPC përdor teknologjitë më të larta për të konsumuar më pak energji elektrike ndërkohë që ruan performancën e besueshme.