daikin altherma air-eau basse température

Pompë nxehtësie ajër-ujë me temperaturë të mesme

Zgjidhja juaj ekologjike për ngrohje, ftohje dhe ujë të ngrohtë

Grua me kafe që nxehet

Ngrohje

Pompat e nxehtësisë nxjerrin nxehtësinë nga ajri i jashtëm, që e bën ngrohjen e shtëpisë suaj një proces me efikasitet energjie.

Ftohje

Ftohje

Të furnizuara nga burimet e energjisë së rinovueshme, pompat e nxehtësisë e ftohin shtëpinë tuaj pa konsumuar sasi të mëdha energjie.

Grua që spërkat ujë të ngrohtë

Ujë i ngrohtë

Duke kombinuar një pompë nxehtësie me një depozitë uji të ngrohtë në shtëpi, prodhon ujë të ngrohtë të mjaftueshëm me efikasitet të lartë për ju dhe familjen tuaj.

Panelet diellore

Mbështetje diellore

Mbështetja opsionale diellore është një zgjidhje me energji falas që mund të prodhojë deri në 70% ujë të ngrohtë në shtëpi.

Si funksionon një pompë nxehtësie

Pompa e nxehtësisë kontrollon temperaturën përmes transferimit të nxehtësisë. Pompa e nxehtësisë ka tre elemente kryesore: njësia e jashtme (avulluesi), njësia e brendshme (kondensatori) dhe agjenti ftohës. Agjenti ftohës transferon nxehtësinë ndërsa qarkullon mes njësive të jashtme dhe të brendshme.

Principe de fonctionnement d’une pompe à chaleur
  • Avulluesi nxjerr energjinë nga burimi i rinovueshëm (ajri, uji, toka ose dielli) duke detyruar lëngun të kthehet në gaz.
  • Kompresori e ngjesh gazin duke i rritur temperaturën.
  • Kondensatori shkëmben nxehtësinë nga gazi në sistemin e ngrohjes dhe gazi kthehet në gjendje të lëngshme.
  • Valvula e zgjerimit e ul presionin e agjentit ftohës, duke aktivizuar avullimin dhe fillimin e një cikli të ri.

Ne thjesht e kthejmë këtë cikël në anën e kundërt për të ftohur shtëpinë.

Ideale për të zëvendësuar bojlerët me gaz

Pompat e nxehtësisë ajër-ujë me temperaturë të mesme janë ideale për të zëvendësuar bojlerët me gaz në shtëpitë e ndërtuara së fundi, mes viteve 1990 dhe 2000.

Ato janë të përputhshme me ngrohjen nën dysheme si edhe me radiatorët me temperaturë të ulët. Zhvilluar dhe prodhuar në Evropë për Evropën, pompat e nxehtësisë Daikin përshtaten me çdo klimë evropiane, gjatë gjithë vitit.

Residential-37-710x460.png
ERLQ-C_01_003.png

Furnizim me energji të rinovueshme

Duke nxjerrë energjinë e rinovueshme nga ajri, Daikin Altherma me temperaturë të ulët ngroh, ftoh dhe pajis shtëpinë tuaj me ujë të ngrohtë sipas një mënyre ekologjike.

  • Furnizim me 75% energji të rinovueshme të nxjerrë nga ajri dhe 25% energji elektrike
  • Mban etiketën e energjisë A+++ për ngrohjen e ambientit
  • Kombinoni pompën tuaj të nxehtësisë me mbështetjen diellore për të rritur kursimet tuaja për ujin e ngrohtë
Aplikacioni i ngrohjes Daikin

Gjithmonë në kontroll

Shkarkoni aplikacionin tonë Daikin Residential Controller, lidhni njësinë tuaj me Wi-Fi dhe kontrolloni klimën tuaj kudo që të jeni. Është shumë e thjeshtë.

E përputhshme me një shumëllojshmëri emetuesish

Sistemet e pompave të nxehtësisë Daikin Altherma me temperaturë të ulët ajër-ujë janë të përputhshme me një shumëllojshmëri emetuesish nxehtësie dhe ftohjeje. Në këtë mënyrë mund të zgjidhni kombinimin ideal për enterierin tuaj.

Ngrohje nën dysheme

Ngrohje nën dysheme

Me shpërndarjen e barabartë të nxehtësisë dhe ftohjes në të gjithë shtëpinë tuaj dhe me një temperaturë të qëndrueshme, ngrohja nën dysheme është emetuesi me efikasitet më të lartë energjie.

Radiatorë me temperaturë të ulët idealë për banjat

Radiatorë me temperaturë të ulët

Radiatorët me temperaturë të ulët janë idealë për banjat. Përdorni skarën e peshqirëve për të ngrohur njëkohësisht banjën tuaj dhe për të ngrohur peshqirët.

Konvektori i pompës së nxehtësisë

Konvektori i pompës së nxehtësisë

Konvektori i pompës suaj të nxehtësisë është një njësi ventilkonvektori e pajisur me softuer që optimizon automatikisht efikasitetin tuaj të energjisë bazuar në kërkesën, temperaturat dhe çmimet e energjisë.

Daikin_Altherma_Situation_01_Details_65.1.jpg

Daikin Altherma 3 H MT