daikin altherma ajër-ujë me temperaturë të ulët

Pompa e nxehtësisë ajër-ujë Daikin Altherma me temperaturë të ulët

Zgjidhja juaj me efikasitet energjie për ngrohje, ftohje dhe ujë të ngrohtë.

Ngrohje ajër-ujë me temperaturë të ulët

Ngrohje

Pompat e nxehtësisë nxjerrin nxehtësinë nga ajri i jashtëm, që e bën ngrohjen e shtëpisë suaj një proces me efikasitet energjie.

Ftohje ajër-ujë me temperaturë të ulët

Ftohje

Të furnizuara nga burimet e energjisë së rinovueshme, pompat e nxehtësisë e ftohin shtëpinë tuaj pa konsumuar sasi të mëdha energjie.

pompa e nxehtësisë ajër-ujë ujë i ngrohtë

Ujë i ngrohtë

Duke kombinuar një pompë nxehtësie me një depozitë uji të ngrohtë në shtëpi, prodhon ujë të ngrohtë të mjaftueshëm me efikasitet të lartë për ju dhe familjen tuaj.

pompa e nxehtësisë ajër-ujë mbështetje diellore

Mbështetje diellore

Mbështetja opsionale diellore është një zgjidhje me energji falas që mund të prodhojë deri në 70% ujë të ngrohtë në shtëpi.

Si funksionon një pompë nxehtësie

Pompa e nxehtësisë kontrollon temperaturën përmes transferimit të nxehtësisë. Pompa e nxehtësisë ka tre elemente kryesore: njësia e jashtme (avulluesi), njësia e brendshme (kondensatori) dhe agjenti ftohës. Agjenti ftohës transferon nxehtësinë ndërsa qarkullon mes njësive të jashtme dhe të brendshme.

Si funksionon një pompë nxehtësie
 • Avulluesi nxjerr energjinë nga burimi i rinovueshëm (ajri, uji, toka ose dielli) duke detyruar lëngun të kthehet në gaz.
 • Kompresori e ngjesh gazin duke i rritur temperaturën.
 • Kondensatori shkëmben nxehtësinë nga gazi në sistemin e ngrohjes dhe gazi kthehet në gjendje të lëngshme.
 • Valvula e zgjerimit e ul presionin e agjentit ftohës, duke aktivizuar avullimin dhe fillimin e një cikli të ri.

Ne thjesht e kthejmë këtë cikël në anën e kundërt për të ftohur shtëpinë.

Përshtatje e përkryer për ndërtesat e reja

Pompat e nxehtësisë me temperaturë të ulët ajër-ujë të Daikin janë zgjidhja optimale për shtëpitë ose ndërtesat e reja. Kur kombinohen me ngrohje nën dysheme ose radiatorë me temperaturë të ulët, konfigurimi kërkon më pak energji për të ngrohur shtëpinë tuaj. Projektuar në Evropë, për Evropën, pompat tona të nxehtësisë ajër-ujë janë të përshtatshme për të gjitha klimat evropiane gjatë të gjithë vitit.

Residential-37-710x460.png
ERLQ-C_01_003.png

Furnizim me energji të rinovueshme

Duke nxjerrë energjinë e rinovueshme nga ajri, Daikin Altherma me temperaturë të ulët ngroh, ftoh dhe pajis shtëpinë tuaj me ujë të ngrohtë sipas një mënyre ekologjike.

 • Furnizim me 75% energji të rinovueshme të nxjerrë nga ajri dhe 25% energji elektrike
 • Mban etiketën e energjisë A+++ për ngrohjen e ambientit
 • Kombinoni pompën tuaj të nxehtësisë me mbështetjen diellore për të rritur kursimet tuaja për ujin e ngrohtë

Kursimet e ujit të ngrohtë me energji diellore

Reduktoni kostot e energjisë duke përfituar nga energjia e rinovueshme e diellit. Panelet tona diellore janë të lehtë për t'u instaluar dhe prodhojnë deri në 70% të energjisë që kanë nevojë bojlerët dhe pompat tuaja të nxehtësisë për ujë të ngrohtë. Të disponueshme njësoj për të gjitha llojet e ndërtesave, sistemet tona solare për ujë të ngrohtë u përshtaten shtëpive të vogla dhe atyre të mëdha. Zgjidhni mes një sistemi për ujë të ngrohtë pa presion dhe të hermetizuar.

pressuriseless.png

Depozita termike pa presion ECH2O

 • Ideale për shtëpitë e reja
 • Performancë më e lartë energjie se sistemet e hermetizuara
 • Kërkon lidhje direkte vertikale nga depozita me panelet diellore
 • Nëse nuk ka diell, sistemi shkarkohet automatikisht për të parandaluar ngrirjen e tubave
pressurised.png

Depozita termike e hermetizuar ECH2O

 • Ideale për rinovimet dhe shtëpitë ekzistuese
 • Mundësi për të përdorur tuba të harkuar për të lidhur depozitën me panelet diellore
 • Të mbushura me ujë dhe me antifriz për të parandaluar ngrirjen e tubave
 • Sistemi është i hermetizuar dhe i mbyllur për sigurinë tuaj
Aplikacioni i Daikin Heating

Gjithmonë në kontroll

Shkarkoni aplikacionin tonë Heating, lidhni njësinë tonë me Wi-Fi dhe kontrolloni klimën tuaj kudo që të jeni. Është shumë e thjeshtë.

E përputhshme me një shumëllojshmëri emetuesish

Sistemet e pompave të nxehtësisë Daikin Altherma me temperaturë të ulët ajër-ujë janë të përputhshme me një shumëllojshmëri emetuesish nxehtësie dhe ftohjeje. Në këtë mënyrë mund të zgjidhni kombinimin ideal për enterierin tuaj.

Ngrohje nën dysheme

Ngrohje nën dysheme

Me shpërndarjen e barabartë të nxehtësisë dhe ftohjes në të gjithë shtëpinë tuaj dhe me një temperaturë të qëndrueshme, ngrohja nën dysheme është emetuesi me efikasitet më të lartë energjie.

Radiatorë me temperaturë të ulët idealë për banjat

Radiatorë me temperaturë të ulët

Radiatorët me temperaturë të ulët janë idealë për banjat. Përdorni skarën e peshqirëve për të ngrohur njëkohësisht banjën tuaj dhe për të ngrohur peshqirët.

Konvektor i pompës ngrohëse

Konvektor i pompës ngrohëse

Konvektori i pompës suaj të nxehtësisë është një njësi ventilkonvektori e pajisur me softuer që optimizon automatikisht efikasitetin tuaj të energjisë bazuar në kërkesën, temperaturat dhe çmimet e energjisë.

ETVH-X-Z-D_ip15.jpg

Daikin Altherma 3 R

Pompa krejtësisht e re e nxehtësisë ofron nivele superiore komoditeti, efikasiteti në energji, besueshmërie dhe kontrolli.