Skip to main content

Cili është kapaciteti optimal i ftohjes së njësisë tuaj?

Kur vendosni se sa i fuqishëm duhet të jetë kondicioneri juaj, sipërfaqja e dhomës suaj shpesh është një faktor vendimtar. Por përveç hapësirës së dyshemesë, ka shumë gjëra që duhet të konsideroni kur përcaktoni kapacitetin e duhur për kondicionerin tuaj dhe të zgjidhni njësinë e duhur për shtëpinë apo ndërtesën tuaj.

Cilët faktorë ndikojnë në kapacitetin e kondicionerit tuaj?

Kur zgjidhni një sistem ajri të kondicionuar, është e rëndësishme që të përcaktohet kapaciteti i duhur i ftohjes. Një sistem me kapacitet tepër të ulët mund të ofrojë rezultate zhgënjyese, ndërsa një sistem që është me kapacitet tepër të lartë shpesh konsumon më shumë energji sesa duhet për punën që duhet bërë. Përcaktimi i kapacitetit perfekt është një akt balancues - sepse përveç sipërfaqes së dhomës, ka edhe faktorë të tjerë të rëndësishëm që ndikojnë në temperaturën e dhomës.

Izolimi

Shkalla e izolimit të dhomës është veçanërisht e rëndësishme. Ndërtesat e reja rezidenciale shpesh janë të izoluara aq mirë saqë u duhet vetëm ftohje shtesë.

Numri i njerëzve

Njerëzit gjenerojnë rreth 120W/orë nxehtësi. Pra, numri i njerëzve që përdorin hapësirën ka ndikim në temperaturë. Si në shtëpi ashtu edhe në zyrë.

Preferenca personale

Dhe ndoshta edhe më e rëndësishmja, temperatura ideale ndryshon nga personi në person: disave u pëlqen e freskët, ndërsa të tjerëve u pëlqen e nxehtë - ose diçka në mes.

Të gjithë këta faktorë duhet të merren parasysh kur zgjidhni kapacitetin e duhur për kondicionerin tuaj.

Depërtimi i diellit

Në vitet e fundit, sipërfaqe të mëdha xhami po përdoren më shpesh në ndërtesat e reja. Edhe me veshje mbrojtëse kundër diellit, temperaturat rriten kur dielli hyn brenda.

Pajisjet elektrike

Ne kemi një numër në rritje pajisjesh elektrike në shtëpitë dhe zyrat tona. Kompjuterët, printerët dhe fotokopjuesit janë të gjithë të pranishëm në jetën moderne dhe ata gjenerojnë një ngarkesë të madhe nxehtësie. Edhe ndriçimi krijon shumë nxehtësi.

Dy persona që shijojnë kondicionerin e tyre Daikin

Artikujt përkatës