Skip to main content

Truku ynë numër 1 për të eliminuar elektricitetin statik në shtëpinë tuaj

Qoftë nëse janë flokët që ju ngjiten në fytyrë, goditjet e vogla elektrike sa herë që merrni diçka, ose zhurma kërcitëse kur preken dy objekte: elektriciteti statik është një fenomen i zakonshëm që mund të shkaktojë shqetësim serioz. Në aplikimet industriale, madje mund të çojë edhe në defekte të mëdha. Po kërkoni të eliminoni elektricitetin e tepërt statik në shtëpinë tuaj? Zgjidhja është e thjeshtë.

Si formohet elektriciteti statik?

Elektriciteti statik është rezultat i një çekuilibrimi midis ngarkesave negative dhe pozitive në një objekt. Këto ngarkesa mund të grumbullohen në sipërfaqen e një objekti derisa të gjejnë një mënyrë për t’u çliruar ose shkarkuar. Për shembull, nëse i fërkoni këpucët në tapet, trupi juaj mbledh elektrone shtesë. Goditjet që ndieni kur prekni diçka ose dikë menjëherë pas kësaj janë pasojë e atyre elektroneve të tepërta që çlirohen nga ju tek objekti ose te personi tjetër.

Çfarë roli luan lagështia relative?

A keni vënë re ndonjëherë se kur ajri është më i thatë, elektriciteti statik duket se krijohet më shpejt? Kjo për shkak se elektriciteti statik ndikohet drejtpërdrejt nga lagështia relative në shtëpinë tuaj. Lagështia në ajër është një përcjellës natyral, që tokëzon çdo ngarkesë statike të mundshme dhe në këtë mënyrë shpërndan elektricitetin statik. Lagështia relative duhet të jetë nën 40% në mënyrë që të prodhohet një ngarkesë statike. Një nivel lagështie relative prej 40 deri në 60% do të vazhdojë të mundësojë akumulimin, por në një nivel të reduktuar ndjeshëm, dhe nivelet mbi 55% RH nuk do të kenë asnjëherë akumulim statik. Me fjalë të tjera: mbajtja e lagështisë relative në shtëpinë tuaj mbi 40% do të ndihmojë ngarkesat statike të tokës dhe do të zvogëlojë elektricitetin e tepërt statik, ndërsa mbajtja e saj mbi 55% do të eliminojë plotësisht ngarkesat statike - duke krijuar një mjedis të përsosur për një jetë komode.

Si mund ta zvogëloj elektricitetin statik në shtëpinë time?

Mbajtja e lagështisë relative në shtëpinë tuaj mbi 40% do të ndihmojë në uljen e elektricitetit të tepërt statik. Për të kontrolluar vazhdimisht nivelet e lagështisë në shtëpinë tuaj, vendosja e një krijuesi lagështie me avull mund të jetë një ide e mirë. Për shembull, purifikuesi i ajrit me krijim lagështie i Daikin mund të kontrollojë dhe matë lagështinë përmes purifikuesit të ajrit ndërsa sjell lagështi në ajër kur ai është shumë i thatë, duke ruajtur një nivel të shëndetshëm dhe të përshtatshëm lagështie në dhomë. Për më tepër, purifikuesit e ajrit Daikin e mbajnë ajrin të shëndetshëm dhe të freskët duke shpërbërë alergjenët, duke eliminuar bakteret dhe duke larguar aromat bezdisëse, duke siguruar një mjedis shtëpie më të freskët, më të shëndetshëm dhe më komod duke menaxhuar nivelet e lagështisë dhe duke mbajtur nën kontroll elektricitetin statik.

KËSHILLA NGA PROFESIONISTË

Keni probleme me kontrollin e lagështisë relative dhe elektricitetit statik në shtëpinë tuaj? Provoni të minimizoni numrin e pajisjeve që gjenerojnë nxehtësi dhe të hiqni tapetet.

Eksploroni gamën tonë të purifikuesve të ajrit me krijim lagështie

Investoni në një klimë të brendshme më të freskët, më të shëndetshme dhe më komode pa elektricitet statik: zbuloni gamën tonë të plotë të purifikuesve të ajrit me lagështues të integruar.

Artikujt përkatës