Skip to main content

Klima perfekte për një gjumë të mirë

A jeni zgjuar ndonjëherë me gojë të thatë dhe fyt të gërvishtur? Shanset janë që nivelet e lagështisë në dhomën tuaj të gjumit të kenë rënë nën nivelin e pranuar ndërkombëtarisht për një klimë të shëndetshme të brendshme. Por cili është saktësisht ai nivel? Dhe si ta krijoni klimën perfekte për një gjumë të mirë?

Pse ka rëndësi lagështia?

Lagështia i referohet përqendrimit të avullit të ujit në ajër. Niveli i lagështisë në shtëpinë tuaj mund të ndikojë në shëndetin tuaj personal në shumë mënyra. Për shembull, lagështia tepër e lartë shoqërohet me përqendrime më të larta të alergjenëve, ndërsa ekspozimi ndaj lagështirës tepër të ulët mund të shkaktojë probleme shëndetësore si lëkurë të thatë, kruajtje sysh dhe dhimbje fyti. Ruajtja e niveleve të shëndetshme të lagështisë është thelbësore për ta bërë dhomën tuaj të gjumit një vend komod dhe për të ofruar një cikël gjumi të shëndetshëm dhe freskues.

Cili është niveli i shëndetshëm i lagështisë?

Nivelet e lagështisë zakonisht maten në lagështi relative, që është raporti i avullit të ujit në ajër ndaj sasisë së avullit që mund të ekzistojë në ajër në një temperaturë të caktuar. Është debatuar se cila është lagështia relative më e mirë për të fjetur, por shumica e studimeve bien dakord se lagështia më e mirë relative në ambiente të brendshme bie midis 40 dhe 60%. Nëse keni tendencë të zgjoheni me fyt të gërvishtur dhe me sy të thatë, ka shumë të ngjarë që nivelet e lagështisë relative në dhomën tuaj të gjumit të kenë rënë shumë nën nivelin 40%.

Si mund të siguroj klimë të përsosur?

Sigurimi i një klime të përsosur të brendshme mund të jetë sfidues. Në klimat me nivele tepër të larta lagështie, mund të jetë ide e mirë të instaloni një sistem klimatizimi me heqës lagështie të integruar. Këto sisteme zbulojnë automatikisht vlerat mbi nivelin tuaj të preferuar të lagështisë (zakonisht duke filluar nga 60% RH) dhe nxjerrin lagështirën nga ajri për të arritur nivele të shëndetshme lagështie.

Për nivele tepër të ulëta lagështie, instalimi i një purifikuesi ajri me një lagështues të integruar mund të ndihmojë në arritjen e një klime më të shëndetshme dhe më komode të brendshme. Për shembull, purifikuesi i ajrit me krijim lagështie i Daikin fut lagështi në ajër kur lagështia relative bie nën nivelin tuaj të preferuar (zakonisht duke filluar nga 40% RH) për të ruajtur një nivel të shëndetshëm lagështie. Për më tepër, purifikuesit e ajrit Daikin minimizojnë simptomat e astmës dhe alergjisë duke hequr grimcat e pluhurit dhe polenit nga ajri, dhe Teknologjia Streamer e mban ajrin të shëndetshëm dhe të freskët duke zbërthyer alergjenët, duke eliminuar bakteret dhe duke larguar aromat bezdisëse. Ky komponent purifikues i veçon purifikuesit e ajrit me krijim lagështie nga lagështuesit tradicionalë, pasi lagështuesit tradicionalë kanë prirjen të kapin ndotësit në vend që t’i eliminojnë ato, duke i lejuar ata të shumëzohen dhe të shkaktojnë potencialisht sëmundje. Po për zhurmën? Purifikuesi i ajrit Daikin me lagështues të integruar është jashtëzakonisht i qetë falë një konfigurimi të ri inovativ dhe një regjimi të heshtur të fjalës së fundit, duke e bërë atë një prej gamave të purifikuesve të ajrit më të qetë në tregun evropian. Zgjidhja perfekte për një gjumë të mirë gjatë natës, duke ju mbajtur të shëndetshëm, të freskët dhe komodë gjatë gjithë kohës.

KËSHILLA NGA PROFESIONISTË

Për të siguruar një klimë të shëndetshme të brendshme dhe nivele optimale të lagështisë për të fjetur, sigurohuni që termostati në dhomën tuaj të gjumit të jetë në cilësimin e duhur. Ekspertët bien dakord se temperatura ideale për gjumë është rreth 18 gradë Celsius.

Eksploroni gamën tonë të purifikuesve të ajrit me krijim lagështie

Investoni në një dhomë gjumi më të freskët, më të shëndetshme dhe më të rehatshme. Zbuloni gamën tonë të plotë të purifikuesve të ajrit me lagështues të integruar për t’ju ndihmuar të siguroni një klimë të shëndetshme të brendshme.

Artikujt përkatës