Skip to main content

Purifikimi i ajrit për të luftuar COVID-19: kjo është zgjidhja jonë

Studimet shkencore kanë treguar se virusi COVID-19 është shumë më ngjitës në ambiente të brendshme sesa jashtë. Kështu janë formuluar një sërë udhëzimesh për të luftuar përhapjen e virusit në mënyrë sa më efektive. Kështu, përveç ventilimit të mirë, purifikimi i ajrit mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të infeksionit. Purifikuesit e ajrit Daikin sigurojnë një klimë të brendshme që është tri herë më e purifikuar, më e shëndetshme dhe më e pastër. Rezultati: një ambient i brendshëm që është edhe më komod dhe më i sigurt për banorët e tij.

COVID-19: Si të zvogëloni rreziqet e kontaminimit?

Ashtu si të gjithë viruset, bakteret dhe alergjenët, COVID-19 transmetohet kryesisht përmes ajrit. Prandaj, është e rëndësishme ventilimi i dhomave për të nxjerrë sa më shumë ajrin e ndenjur – veçanërisht ajrin e ngarkuar me virus – dhe për ta zëvendësuar atë me ajër të pastër. Nëse ventilimi rezulton i pamundur, një masë e mirë shtesë është purifikimi i ajrit për të kufizuar rrezikun e transmetimit viral.

Sigurisht, është ende e rëndësishme të respektohen masat mbrojtëse: mbajtja e maskës, larja e duarve dhe distancimi social.

Si mund ta luftoj koronavirusin me një purifikues ajri Daikin?

Për të kufizuar sa më shumë transmetimin e grimcave virale, këshillohet që të purifikohet ajri për të hequr këto grimca ose aerosole. Studimet kanë treguar se për sa i përket pastrimit të ajrit për të luftuar përhapjen e COVID-19, vetëm filtrimi HEPA dhe precipitimi elektrostatik (karikimi elektrik dhe mbledhja e grimcave virale për t’i shkatërruar ato duke përdorur një filtër elektrostatik) janë efektive.

Me MCK55W dhe MC55W, purifikuesit e rinj të ajrit të Daikin, do të jeni në gjendje të qetësoheni. Këto pajisje përdorin teknologjinë e precipitimit elektrostatike: Teknologjia Streamer u jep një ngarkesë elektrike agjentëve të dëmshëm, siç janë viruset, të cilët më pas kapen nga një filtër elektrostatik HEPA.

Për më tepër, kjo teknologji Streamer i nënshtron agjentët e dëmshëm ndaj degradimit oksidativ: Streamer gjeneron një rrjedhë të qëndrueshme elektronesh me shpejtësi të lartë duke prodhuar një lloj shkarkimi plazmatik (shumë më të lartë se shkarkimi i zakonshëm i plazmës). Një avantazh tjetër i kësaj teknologjie është se degradimi i fuqishëm oksidativ jo vetëm që shkatërron dhe largon grimcat virale, por edhe bakteret, mykun, alergjenët, grimcat kimike të rrezikshme dhe aromat e këqija. Kjo do të thotë se purifikuesit e ajrit Daikin janë gjithashtu idealë për njerëzit me astmë ose alergji. Kujdes: Për të funksionuar në mënyrë optimale, një purifikues ajri duhet të kryejë dy deri në pesë purifikime në orë.

99,9% efikas

Një studim i fundit shkencor, i kryer në bashkëpunim me Universitetin e Tokios dhe Universitetin e Shkencave të Okayama, dëshmon se teknologjia Streamer e Daikin çaktivizon më shumë se 99,9% të koronavirusit (SARS-CoV-2) në ajër pas 3 orësh ekspozimi në kushte specifike laboratorike.

Me fjalë të tjera, purifikuesit e ajrit ju bëjnë më të sigurt, pavarësisht nëse jeni në shtëpi apo në punë. Sigurisht, instalimi dhe mirëmbajtja e duhur janë thelbësore për funksionimin efikas të pajisjes. A keni ndonjë pyetje në lidhje me purifikimin e ajrit dhe/ose pajisjet tona me teknologjinë Streamer? Ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni. Do t’ju ndihmojmë me kënaqësi.

purifikimi i ajrit

Artikuj të lidhur