Skip to main content

Ajrosja për banesa

Zbuloni më shumë se përse është e rëndësishme ajrosja dhe cilat zgjidhje CHRV për ndërtesat e banimit ofrojmë ne.

Ajrosja për banesa

bg-image

Qëllimi i ajrosjes është të lejojë shtëpinë të marrë frymë. Ajo është e dobishme për të lejuar ajrin e freskët nga jashtë që të hyjë brenda. Ajrosja bëhet përmes veprimit të pajisjeve të dedikuara që veprojnë si mushkëri.

 • A e dini se ajri i freskët është i ndryshëm nga ajri i ftohtë? Në të vërtetë, ajri i ftohtë i referohet ajrit në temperaturë të ulët, ndërsa ajri i freskët do të thotë që ajri është më i pastër, duke ardhur nga jashtë shtëpisë.
 • Për të garantuar shëndetin e banorëve të saj dhe të vetë shtëpisë, është thelbësore që ajri i brendshëm të ripërtërihet (duke hequr ndotësit dhe duke lënë të hyjë ajër i freskët).
 • Ajri i brendshëm mund të jetë deri në 5 herë më i ndotur se ajri i jashtëm.
 • Te Daikin, në partneritet me DUCO, ne ofrojmë ajrosje me fluks të dyfishtë (e njohur gjithashtu si CHRV - Ajrosja e centralizuar për rikuperimin e nxehtësisë) që të ofrojmë një zgjidhje të plotë për aplikimet rezidenciale.

Pse është e rëndësishme që të kryhet ajrosja e duhur?

Çdo ditë ne thithim 15 000 litra ajër, afërsisht 15 kg. Ajri që thithim mund të dëmtohet nga ndotësit. Ajrosja prandaj është e rëndësishme për të mbajtur nën kontroll sasinë e papastërtive brenda ndërtesave tona.

Parandaloni rritjen e lartë të niveleve të CO2

Njerëzit e kalojnë 90% të kohës së tyre brenda, por a e dinit se ajri i brendshëm mund të jetë deri në 5 herë më i ndotur se ajri i jashtëm?

Duke ndjekur rregulloret më të fundit të ndërtimit dhe për shkak se ne po kërkojmë një efikasitet të optimizuar të energjisë, shtëpitë tona janë bërë gjithnjë e më hermetike. Nëse ajrosja juaj nuk organizohet siç duhet, kjo mund të ndikojë drejtpërdrejt në shëndetin e banorëve. Nëse nivelet e CO2 bëhen shumë të larta (>1200 ppm) kjo do të rezultojë në dhimbje koke, lodhje dhe probleme me përqendrimin.

Mbani nivelin tuaj të lagështirës nën kontroll

Faktori i dytë kryesor i vendimit për marrjen e një sistemi të mirë ventilimi është mbajtja nën kontroll e nivelit të lagështisë. Ky duhet të qëndrojë midis 30% dhe 70% që të mos ketë efekte të menjëhershme negative. Një objektiv i tillë mund të arrihet falë një sistemi të duhur ajrosjeje.

Çfarë ndodh nëse nivelet tuaja të lagështisë janë tepër të larta ose tepër të ulëta?

Nëse nivelet e lagështisë janë mbi 70%, rrezikoni:

Ilustrim rreth përqendrimit mesatar të CO2.


 • Rritje të mykut dhe baktereve

 • Bllokim të hundëve • Mungesë e përgjithshme komoditeti

Nëse nivelet e lagështisë janë nën 30%, rrezikoni:

Ilustrim rreth lagështisë relative. • Të merrni ftohje ose infeksion • Lëkurë e thatë dhe kruajtje • Dëmtim i dërrasave të shtëpisë, veshjes së jashtme ose bojës së shtëpisë

Koncepti i teknologjisë CHRV

Koncepti i Ajrosjes së centralizuar për rikuperimin e nxehtësisë (Centralized Heat Recovery Ventilation - CHRV)

Ilustrim që tregon sistemin e ajrosjes me 2 zona

Sistemi i ajrosjes me 2 zona

 • Një zbulim i automatizuar i kohës kur duhet ajrosur, ku duhet ajrosur (zona e ditës ose e natës) dhe sa duhet ajrosur është i disponueshëm falë sensorëve të CO2 dhe lagështisë që monitorojnë nga afër praninë dhe aktivitetin e banorit.

 • Koncepti me 2 zona ju lejon të arrini reduktimin më të lartë të energjisë, një etiketë energjie A+ dhe funksionim shumë më të qetë (veçanërisht gjatë natës). Kjo arrihet duke kontrolluar të dyja zonat (ditën dhe natën) veçmas me një valvul të patentuar të integruar, duke reduktuar ndjeshëm konsumin nga ventilatorët EC.

Avantazhet kryesore të teknologjisë CHRV

Efikasitet energjie

 • Ajri i freskët kalon përmes shkëmbyesit të nxehtësisë përpara se të futet brenda
 • Anashkalim për kapacitet ftohjeje falas
 • Mundësi sistemi kontrolli për 2 zona

Cilësia e ajrit të brendshëm

 • Kapacitet i lartë filtrimi
 • Sensorët e lagështisë / CO2

Njësi DUCO

Komoditet

 • Lejon që ajri i kthimit t’ia kalojë shumicën e nxehtësisë së tij ajrit të freskët që hyn gjatë dimrit duke shmangur ndjesinë e “korrentit të ftohtë”
 • Mundësi për parangrohje e ajrit të freskët gjatë dimrit

Pse DUCO?

Një zgjidhje e vetme për zgjidhje gjithëpërfshirëse për ajrosjen

Gamë e plotë e njësive për Ajrosja të centralizuar për rikuperimin e nxehtësisë (CHRV), tubat dhe aksesorë.

Kontroll inteligjent i kërkesës

Dhoma ajroset vetëm kur është e nevojshme dhe me sasinë e duhur të ajrit. Përqendrimi i CO2 dhe i lagështisë në ajër përdoren si tregues. Kjo ndihmon në shmangien e humbjes së panevojshme të nxehtësisë ndërkohë që garanton një klimë optimale të brendshme.

Sistemi më i qetë

Krijohet një klimë komode e brendshme përmes ajrosjes jashtëzakonisht të qetë. DUCO shkëlqen në akustikë në ajrin në hyrje.

Sistem i minimizuar tubacionesh

Njësive rezidenciale shpesh u mungojnë dhomat teknike, duke e bërë të vështirë zbatimin e një sistemi që kërkon shumë tubacione. Falë kontrollit të furnizimit me ajër (i ashtuquajturi Sistemi DucoTronic), DUCO është në gjendje të minimizojë sasinë e tubacioneve.

Instalim pa telashe

DUCO bashkon veçoritë dhe pajisjet më të mira për të siguruar instalimin përfundimtar pa telashe: konfigurim automatik, komunikim RF ose me kabllo, lidhje të programuara paraprakisht me Niko Home Control, Q-bus ose ModBus...

Vetëm te Daikin

Një grua që relaksohet në divan

Falë DUCO, Daikin ofron sisteme të centralizuara HRV me një valvulë të integruar për 2 zona. Me versionin për 2 zona të DucoBox Energy Premium, gama e produkteve të Daikin zgjerohet me një sistem unik ajrosjeje me kontroll të integruar për 2 zona. Nëse një zonë e caktuar e shtëpisë nuk kërkon ajrosje, ajo zonë nuk ajroset. Kursimet në kosto për ngrohje, konsum më të ulët dhe komoditeti në zhurmë i vetë njësisë (rpm më e ulët) janë pasojat logjike.

Sensorët zbulojnë në mënyrë të përkryer lëvizjet e banorëve nëpër shtëpi. Kjo bën të mundur që të përcaktohet automatikisht ku, kur dhe në çfarë sasie kërkohet ajrosje.

 • Sistemi më i qetë i ajrosjes në treg në anën e furnizimit

 • Konfigurim automatik

Gama me fluks të dyfishtë “DucoBox Energy”

DucoBox Energy Comfort

 • Njësi ajrosjeje të kontrolluar mekanikisht me dy flukse me rikuperim të nxehtësisë nëpërmjet nxjerrjes së ajrit.
 • Efikasitet maksimal falë një shkëmbyesi nxehtësie me performancë të lartë.
 • Hyrje ajri e filtruar (IAQ e përmirësuar).

Avantazhet specifike të COMFORT

 • Komoditet dhe peshë e lehtë: duke filluar nga 21 kg.
 • Këmbyeshmëri majtas <-> djathtas pa ndërhyrje fizike në makineri për t’iu përshtatur shtëpisë tuaj.
 • Vëllimi i qarkullimit të ajrit i disponueshëm deri në 400 m3/h
 • Funksioni “copy-paste” për ndërtim të hapur (zhvillimi i banesave).

DucoBox Energy Premium

Avantazhet specifike të PREMIUM

 • Performancë akustike e pashembullt: sistemi më i qetë i ajrosjes në treg në anën e furnizimit (arrin 6 dBA deri 11 dBA).
 • Rregullimi me 2 zona si opsion (valvula e integruar e kontrollit).
 • Efikasitet maksimal i energjisë.


DucoBox Energy Comfort Plus

Avantazhet specifike të COMFORT PLUS

 • Vjen me ajrosje më të heshtur, me qarkullim ajri të mundshëm deri në 550 m3/h.
 • Kasë metalike për të garantuar nivel optimal të zhurmës.
 • Këmbyeshmëri majtas <-> djathtas pa ndërhyrje fizike në makineri për t’iu përshtatur shtëpisë tuaj.
 • Funksioni “copy-paste” për ndërtim të hapur (zhvillimi i banesave).
 • Fleksibilitet i përmirësuar falë shtesave të jashtme si ngrohësit paraprakë të jashtëm dhe valvulat e jashtme për shumë zona.


Ducobox Energy Comfort Plus