Skip to main content

Nuk jam në gjendje të shtoj njësitë në llogarinë time të përdoruesit. Më shfaqet dritarja “Njësia nuk mund të shtohet në llogari”. Si të veproj tani?

Kontrolloni që data e vendosur në ndërfaqen e përdoruesit të njësisë të jetë e saktë. Nëse data nuk është e saktë, portëkalimi i rrjetit nuk do të jetë në gjendje të konfigurojë një lidhje të sigurt me renë kompjuterike dhe regjistrimi do të dështojë.

Për të kontrolluar datën e njësisë, shkoni te ekrani i cilësimeve në aplikacion.

  • Zgjidhni njësinë e duhur në ekranin e përmbledhjes së njësive
  • Zgjidhni “ikonën me ingranazh” në këndin e sipërm djathtas

BRP069A6x:

  • Mund ta vendosni datën vetëm me ndërfaqen e përdoruesit të njësisë

DRGATEWAYAA:

  • Mund ta vendosni datën me aplikacionin Daikin Residential Controller. Në aplikacion, zgjidhni “Data dhe ora”, vendosni datën dhe orën e saktë, dhe konfirmoni për t’ia kaluar këtë datë dhe orë termostatit të dhomës së njësisë së bojlerit.