Skip to main content

Production Control Officer

Location: Oostende

Zandvoordestraat 300, 8400 Oostende

Production Control is verantwoordelijk voor het opmaken van de productieplannen en het voorzien van de nodige resources om deze te realiseren. Dit betekent een vertaling van de marktvraag naar een productieplan per lijn en op basis hiervan het opstellen van een aankoopplan naar de leveranciers toe. Opvolgen van de prestaties van de leveranciers en het bijsturen waar nodig is hierbij van cruciaal belang. Naast het tijdig beschikbaar stellen van onderdelen om het plan te realiseren moet er ook een adequate opvolging en planning gemaakt worden binnen de fabriek. Dit om ervoor te zorgen dat er een goede balans is tussen nodige en beschikbare mankracht om een stabiel productieplan te garanderen.  Als team is er een frequente samenwerking en communicatie zowel extern naar leveranciers en logistieke providers als intern naar productie, supply center, HR en aankoop.

Job inhoud

 • Je bent verantwoordelijk voor de planning en controle van de ressources met een focus op onderdelen en afgewerkte producten binnen Daikin, waarbij je nauw overlegt met het management van de verschillende productielijnen, aankoop en ons supply center.
 • Je brengt de productieplanning in kaart en vertaalt dit naar voorstellen met betrekking tot optimalisatie van beschikbare onderdelen. Zowel intern als met externe leveranciers volg je dit proces ook verder op.
 • Analyse op deze planningen en het ontwikkelen van tools om dit op een efficiënte en doeltreffende manier te doen is hierbij steeds nodig om continu  te verbeteren en de gepaste acties te nemen.
 • Een goede balans nastreven tussen het realiseren van de productieresultaten enerzijds en een optimale verdeling binnen de fabriek anderzijds is hierbij van cruciaal belang.
 • Aan de hand van rapportering, actieve betrokkenheid in verbeterprojecten en een enthousiaste communicatie wordt je het centraal aanspreek punt binnen productie met betrekking tot productieplanning en allocatie.
 • Binnen deze divisie is er een kans op potentiële groei naar een EMEA production control functie.

Profiel

 • Je behaalde een master diploma in een economische richting of je bent industrieel ingenieur.
 • Je hebt een analytische geest en bent geboeid door het bedrijfsleven en de -processen. Je streeft naar een optimaal efficiënt gebruik van verschillende middelen.
 • Je bent pragmatisch ingesteld en hebt de nodige zelfdiscipline om planningen op te maken en die ook te volgen.
 • Ervaring is een plus maar geen absolute vereiste. Ervaren kandidaten komen bij voorkeur uit een productie- of aankoopomgeving. 
 • Kennis van Engels is een must.
 • Je hebt een goede basiskennis van de MS-office tools. 

Job aanbod

Bij Daikin kan je rekenen op een afwisselende job, bij een internationale marktleider die mensen stimuleert om te groeien en samen te werken. Wij bieden een vast contract van onbepaalde duur. Vanaf je start mag je rekenen op grondige training en intensieve ondersteuning. Jouw competitieve salaris wordt aangevuld met een pakket extralegale voordelen.