Skip to main content

Shijoni jetën pa polenin

Në pranverë dhe verë kopshtet tona lulëzojnë nga jeta. Ndërkohë që kjo duket e bukur, mund të shkaktojë vuajtje për personat që vuajnë nga astmat dhe alergjitë sezonale të shkaktuara nga poleni, siç është alergjia e barit. Por çfarë është poleni dhe si mund ta mbroni familjen tuaj nga ndikimi i tij i mundshëm?

Çfarë është poleni?

Poleni, që zakonisht duket si pluhur i imët, janë mikrospore që transportohen nga një bimë në tjetrën, që rezultojnë në pllenimin dhe prodhimin e një bime të re. Me ngrohjen e temperaturave, rritet prodhimi i polenit, duke shkaktuar një shumëllojshmëri simptomash te personat që janë të ndjeshëm ndaj polenit, duke përfshirë teshtima, bllokim të hundëve, skuqje, kruajtje dhe lotim sysh, dhe/ose kruajtje ose hundë me sekrecione.

Sezoni i polenit

Ekzistojnë tre lloje kryesore poleni që, së bashku, e çojnë sezonin e polenit nga fillimi i pranverës deri në fund të vjeshtës.

  • Poleni i barit:Ky është fajtori kryesor për astmat dhe alergjitë e lidhura me polenin dhe mund të prekin njerëzit nga marsi deri në tetor. Poleni i barit mund të shkaktojë reaksione jashtëzakonisht të forta.
  • Poleni i pemëve:Megjithëse lloje të ndryshme të polenit të pemëve ndodhin në momente të ndryshme të vitit, poleni i pemëve zakonisht është problem vetëm nga shkurti në qershor.
  • Poleni i barishteve:Poleni i barishteve mund të shkaktojë kryesisht alergjinë e barit. Ai mbizotëron më së shumti në verë dhe në fillim të vjeshtës.

Mbroni familjen tuaj me purifikuesit e ajrit Daikin

Purifikuesit e ajrit të Daikin janë zgjidhja perfekte për t’u siguruar që ajri brenda shtëpisë suaj është më i pastër dhe i shëndetshëm, duke minimizuar efektin negativ të polenit në shëndetin tuaj.

Purifikuesit e ajrit të Daikin gjithashtu:

· Minimizojnë astmën dhe simptomat e alergjisë duke hequr grimcat e pluhurit dhe polenit nga ajri.

· Ju mbajnë të shëndetshëm duke filtruar bakteret dhe viruset në ajër, duke përfshirë eliminimin e 99,98% të koronavirusit të njeriut HCoV-229E sipas Institut Pasteur de Lille.

· Mbushin ajrin me lagështirë kur ai është tepër i thatë, duke ju ndihmuar që ta mbani lëkurën të shëndetshme.

· Kontrollojnë aromat në mënyrë që shtëpia juaj të mbajë gjithmonë erë të freskët dhe të pastër.

Eksploroni purifikuesit tanë të ajrit

  • Purifikues ajri me teknologji Streamer

    Teknologjia jonë Streamer filtron grimcat që ndodhen në ajër të cilat shpesh mund të sjellin rreziqe serioze shëndetësore.

  • Purifikuesi i ajrit Ururu me Streamer

    Purifikuesi i ajrit Daikin Ururu purifikon dhe lagështon ajrin brenda shtëpisë suaj. Thjesht mbushni herë pas here rezervuarin me 2,7 litra dhe kështu do të mund të krijoni lagështi në dhomë me vëllim maksimal prej 500 ml/h.